Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της κεντροδεξιάς παράταξης βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι». Τόσο κρίσιμο που μπορεί και πρέπει να είναι αυτό που θα αλλάξει την «κακή σχέση» της ελληνικής κοινωνίας με τους πολιτικούς και να αμβλύνει τις ανισότητες που έχουν παγιωθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν λαό που δοκιμάζεται καθημερινά.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει «σύνθημα» του τη «Συμφωνία Αλήθειας» με τους πολίτες, πράγμα που του έδωσε το προβάδισμα στη συνείδηση των Ελλήνων ότι θα είναι αυτός που θα φέρει το καινούργιο και το «ριζοσπαστικό», αν και είναι απο εκείνους που έχει κατηγορηθεί για οικογενειοκρατία και για την προέλευση του από πολιτικό «τζάκι». Είναι στο χέρι του να καταρρίψει «μύθους» και κάθε είδους ιδεοληψίες που μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν στην Ελλάδα που οφείλει να κάνει το βήμα προς τα εμπρός.

«Δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στον ΣΥΡΙΖΑ», είχε αναφέρει σε πρόσφατη δήλωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είναι ακριβώς το σημείο απ’ όπου πρέπει ο ίδιος να πιάσει το «νήμα» και να δώσει στην κοινωνία αυτό που πραγματικά περιμένει. Οι Έλληνες, παρά τις δυσκολίες και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συνεχίζουν να παραμένουν υπερήφανοι. Δε ζητάνε ελεημοσύνη και πολιτικούς που τους δείχνουν οίκτο αλλά εκείνους που επιτέλους θα τους κοιτάξουν στα μάτια και θα καταλάβουν αυτό που λένε μεταξύ τους στα καφενεία και στις γειτονιές, ότι «δεν πάει άλλο».

Η Νέα Δημοκρατία, διαχρονικά υπήρξε η παράταξη που ενώνει και δεν διχάζει τον λαό. Η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έμαθε να αντιμάχεται τον λαϊκισμό και τις ακραίες φωνές. Μπορεί να υπήρξε η ψευδαίσθηση, για κάποιο χρονικό διάστημα, εντός του κόμματος ότι θα πρέπει να μιμηθούν τις πρακτικές του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με τις λαϊκίστικες φωνές για σκίσιμο των μνημονίων, τα «δεν πληρώνω» και το «ηθικό πλεονέκτημα» ξεγέλασαν έναν λαό σε μια περίοδο που απλά έψαχνε ένα «σωσίβιο σωτηρίας», ωστόσο φαίνεται ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης το παίρνει πάνω του και είναι «καταδικασμένος» να δημιουργήσει τη νέα «Συμφωνία Αλήθειας» με τους πολίτες. Αυτή για την οποία μίλησε από την πρώτη στιγμή της εκλογής του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και την οποία δείχνουν να την περιμένουν οι άνθρωποι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που τον συναντάνε και θέλουν να του εκφράσουν. Ας τους αφουγκραστεί λοιπόν και να μη τους πει κανένα ψέμα. Μόνο αλήθεια, κι ας πονάει.

Αναμφίβολα, κακώς αυτό το «σωσίβιο» βρέθηκε στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα αλλά σίγουρα έχει και τις ευθύνες της η Νέα Δημοκρατία για το ότι έχασε κοινωνικές ομάδες που διαχρονικά τη στήριζαν. Γι’ αυτό το λόγο είναι ιστορική η ευθύνη που έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αυτός που αν δεν «αγκαλιάσει» τώρα την ελληνική κοινωνία τότε πολύ γρήγορα θα βρεθεί κάποιος νέος «Τσίπρας» που θα χτυπήσει πάλι παρηγορητικά την πλάτη των πολιτών και θα τον αντιμετωπίσουν εύκολα ως σωσία τους, μιας και ο παλιός Τσίπρας μέρα με τη μέρα χάνει ακόμα και το πλεονέκτημα του νέου και άφθαρτου αριστερού.