Για ακραία λιτότητα που φέρνει ο προϋπολογισμός και το 2018, καθώς η κυβέρνηση επιμένει να στοχεύει στα υπερπλεονάσματα μέσω των υψηλών φόρων των Ελλήνων, αναφέρει σε έκθεσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, και ο επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας, που έχει μπει πια στο στόχαστρο της κυβέρνησης, κινδυνεύει να χάσει τη θέση του.

Όσο ο κ. Λιαργκόβας θα κάνει αποκαλύψεις και εκτιμήσεις στην έκθεσή του που δεν θα συμφέρουν την κυβέρνηση τόσο πιο κοντά προς τη… λήξη της θητείας του θα βρίσκεται, καθώς αυτές φαίνεται να είναι οι προθέσεις του Μαξίμου και των κυβερνώντων. Μπορεί και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών να χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό άδικο, αυτός όμως που τελικά θα γίνει το θύμα αυτής της κόντρας είναι ο κ. Λιαργκόβας.

Όπως γράφει σήμερα και η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» στο ρεπορτάζ του Γιώργου Λυκουρέντζου, οι πιθανότητες που συγκεντρώνει το σενάριο να παραμείνει στη θέση του επικεφαλής στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής του Κράτους ο κ. Λιαργκόβας είναι εξαιρετικά λιγοστές. Μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, το κλίμα ήταν βαρύ εδώ και καιρό για τον κ. Λιαργκόβα.

Λίγες ημέρες μετά τη δημόσια αποδοκιμασία του κ. Λιαργκόβα, τόσο από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όσο και από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για χρήση μη επικαιροποιημένων στοιχείων, η χθεσινή έκθεση έμοιαζε με το κύκνειο άσμα του. Καταλήγει το δημοσίευμα ότι όλα πλέον δείχνουν ότι η θητεία του κ. Λιαργκόβα δεν θα ανανεωθεί. Ο Πρόεδρος της Βουλής, πάντως, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, προσπάθησε χθες να ρίξει τους τόνους, λέγοντας ότι δεν έχει λάβει καμία απόφαση.