Όλα τα «όπλα» της αναμένεται να ρίξει στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει μια και καλή την υπόθεση πώλησης οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Το βάρος της αντιπαράθεσης θα αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα δώσει και το πολιτικό στίγμα της αντιπαράθεσης, ενώ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος αναμένεται να παρουσιάσει στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο στην υπόθεση αυτή.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται συνεργάτες του και επισημαίνουν ότι ο υπουργός έχει ζητήσει από τους αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας να αποστείλουν έγγραφο που αποδεικνύει ότι όλα έγιναν νόμιμα και σωστά.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν, μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε όλα τα σκάνδαλα που αφορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αρχής γενομένης από την υπόθεση Ζίμενς και θα φτάσει στα Paradise papers και στην εμπλοκή της Μαρέβας Μητσοτάκη σε αυτά. «Δεν έχει πει κουβέντα για την off shore της συζύγου του, για τα περιουσιακά στοιχεία και από πού προήλθαν αυτά» έλεγε χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός θα επιμείνει ότι η όλη μεθόδευση της αντιπολίτευσης έχει ως στόχο τη δημιουργία κλίματος συμψηφισμών, με αναφορές σε «μεσάζοντες» και σε «πάρτι με τα εξοπλιστικά», ακριβώς επειδή γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ηθικό πλεονέκτημα σε αυτά τα θέματα έναντι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στην ανακολουθία της αντιπολίτευσης, καθώς από τη μια έλεγε ότι ο πρωθυπουργός δραπετεύει στο εξωτερικό και από την άλλη αρνήθηκε τη μετάθεση της συζήτησης για σήμερα.