Ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα, που επιθυμεί να έχει προοπτική, θα πρέπει να απαντά σε μια σειρά ερωτημάτων που σχετίζονται με τη δυναμική των σύγχρονων κοινωνιών. Η κοινωνία περιμένει πολλά από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Περιμένει πολλά από μας, αλλά την ίδια στιγμή είναι έτοιμη να μας περιφρονήσει, να μας γυρίσει την πλάτη αν την απογοητεύσουμε. Μια κοινωνία που αντιμετωπίζει το παρόν με αμηχανία και φόβο, το δε μέλλον δεν τολμά να το φανταστεί.

Σε μια Ελλάδα που ακόμα και το αυτονόητο ανάγεται σε ιδεατό, σε μια Ελλάδα της υποβάθμισης, της απαξίωσης και της διαστρέβλωσης προσώπων θεσμών και εννοιών. Το 11ο συνέδριο είναι χρυσή ευκαιρία για την παράταξη, προκειμένου:

-Να συσφίξει ακόμα περισσότερο τους δεσμούς της με τα κοινωνικά ρεύματα και την κοινωνία των πολιτών.

-Να δεσμευτεί ότι θα πορευθεί σε μια πορεία όπου το πρωταρχικό δεν θα είναι να χαϊδεύσει αυτιά και να ικανοποιήσει τα χούγια των ψηφοφόρων, αλλά με το κύρος της να «επιβάλει» τις θέσεις και τις αρχές της στα μέλη και τους οπαδούς της και όχι μόνο σ' αυτούς.

-Να καταδείξει την προσήλωσή της στην ολοκλήρωση και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, ακόμα κι αν είναι επώδυνες, ακόμα κι αν θίγουν κεκτημένα.

-Να επαναδιατυπώσει με κατηγορηματικό τρόπο την πίστη της στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

-Να διαμορφώσει μια καθαρή ατζέντα για την επόμενη δεκαετία, μέσα από την οποία θα ιεραρχούνται οι στρατηγικοί της στόχοι. Θα πρέπει τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις του 11ου συνεδρίου να περιγράφουν ένα συγκροτημένο και συγκεκριμένο οραματικό σχέδιο, για τη συγκρότηση και την ανάπτυξη της Ελλάδας.

Εν κατακλείδι, να σηματοδοτήσει μια νέα και ελπιδοφόρα πορεία για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά κυρίως για τη χώρα. Ας κοιτάξουμε στα μάτια με εμπιστοσύνη τους Έλληνες κι ας αγωνιστούμε για να αλλάξουμε το σήμερα, για να έχουμε αύριο τον κόσμο που ονειρευόμαστε.