Με πρωτοβουλία του γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων, Μένιου Κορομηλά, συγκλήθηκε την περασμένη Κυριακή το Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης όπου συμμετείχαν στελέχη απ' όλη την Ελλάδα.

Στο Συμβούλιο συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα της "γαλάζιας" φοιτητικής παράταξης, όπως ο απολογισμός των δράσεων Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου, ο προγραμματισμός των επερχόμενων μηνών και αναλύθηκαν θέματα επικαιρότητας.

Σημείο αναφοράς του Συμβουλίου ήταν η λήψη της απόφασης για διοργάνωση Εθνικής Συνδιάσκεψης των οργανώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων εντός του έτους 2018, ενώ η ίδια απόφαση πρόκειται να ληφθεί σύντομα και για τα ΤΕΙ.

 

Όπως επισημαίνουν από την ηγεσία της «γαλάζιας» νεολαίας πρόκειται για μία απόφαση-ορόσημο στα χρονικά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καθώς μέσω της διαδικασίας της συνδιάσκεψης αναμένεται να επέλθει εκσυγχρονισμός στο καταστατικό της οργάνωσης, να προσδιοριστούν οι νέες αρχές και θέσεις της, να αλλάξει η εσωπαραταξιακή δομή, ο φοιτητικός συνδικαλισμός εντός των πανεπιστημίων,μακριά από παλαιοκομματικές αντιλήψεις, να πραγματοποιηθεί γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και καινοτόμων ιδεών ανάμεσα στα μέλη καθώς και να επικυρωθεί η νέα Πρόταση Παιδείας που θα καλύψει όλους τους τομείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα ανταποκρίνεται στα καθημερινά προβλήματα του φοιτητή.

Επίσης τονίζουν ότι με την απόφαση για διεξαγωγή της Εθνικής Συνδιάσκεψης θα γίνει πράξη η δέσμευση για ουσιαστική ανανέωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία δεν επαναπαύεται σε εκλογικές νίκες, αλλά μάχεται για να παραμείνει η μοναδική φωνή εκσυγχρονισμού και προόδου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.