«Πυρά» αλλά και αποκαλύψεις και νέα στοιχεία κατά των χειρισμών του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας «έκρυβε» η χθεσινή συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της ΝΔ, κ.κ. Βορίδη και Παναγιωτόπουλου.  

Η αμφισβήτηση της γνησιότητας των εγγράφων που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος, ανοίγουν νέα σελίδα στην αμαρτωλή υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, καθώς όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιάννης Χρηστάκος, αποκαλύφθηκε ότι η ύπαρξη του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου απεκρύβη από τα στοιχεία που δόθηκαν στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, όταν ενέκρινε τη διακρατική συμφωνία με τον όρο, βάσει του νόμου, να υπάρχει μεσολάβηση.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα: «τα στελέχη της ΝΔ τόνισαν ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα συνέβαιναν αυτά, ο υπουργός Άμυνας θα είχε οδηγηθεί σε παραίτηση και φυσικά, επομένως, στη Δικαιοσύνη.  

Αρχικά, το πρώτο και βασικό έγγραφο με το οποίο ο επιχειρηματίας Β. Παπαδόπουλος εμφανίστηκε να έχει επίσημη εξουσιοδότηση από τη Σαουδική Αραβία δεν έχει καμία επίσημη σφραγίδα, ούτε έχει πρωτοκολληθεί. Επίσης, το υπογράφει ένας αξιωματικός της αεροπορίας, ο οποίος δεν έχει το δικαίωμα να πιστοποιεί εκπροσώπους της χώρας του και μάλιστα για υλικό που προορίζεται για τον στρατό ξηράς.  

Σε αυτό το πιστοποιητικό, όπως εξήγησαν τα στελέχη της ΝΔ, βασίστηκε ο υπουργός Άμυνας για να προχωρήσει στην πώληση των βλημάτων, παρόλο που επιχείρησε να συνομιλήσει με τον ομόλογό του στο Ριάντ και δεν τα κατάφερε.  

Ετσι, χωρίς να υπάρχει καμία επαφή των δύο κρατών σε επίπεδο υπουργού, ο Παπαδόπουλος εμφανίζει πιστοποιητικά τελικού χρήστη (σ.σ.: δηλαδή, της χώρας που θα καταλήξουν τα πυρομαχικά), στα οποία επίσης απουσιάζουν επίσημες σφραγίδες και συγκεκριμένη ορολογία που εξηγεί ρητά ποιος πωλεί και ποιος είναι ο τελικός παραλήπτης, καθώς επίσης και το συνολικό τίμημα της αγοραπωλησίας».