Εκφράζοντας τη διαφωνία του τόσο στο θέμα των πλειστηριασμών όσο και στο θέμα της ΔΕΗ, ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης αυξάνει τους πονοκεφάλους στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» του καναλιού της Βουλής, ο Νίκος Φίλης επέμεινε ότι στο θέμα των πλειστηριασμών η κυβέρνηση πρέπει να φέρει «νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας».

Στο ζήτημα της ΔΕΗ ανέφερε ότι είναι μια συμφωνία που έχει επιβληθεί στην κυβέρνηση και είναι μια συμφωνία που μικραίνει τη ΔΕΗ ως επιχείρηση. Ειδικότερα, ο κ. Φίλης, αναφερόμενος στο θέμα της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, ανέφερε πως «η συμφωνία για τη ΔΕΗ επιβάλλεται, δεν επιλέγεται από την κυβέρνηση και η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν τη συμφωνία.

Δυο θέματα είναι κυρίαρχα, οι επιπτώσεις στην πορεία πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ και οι επιπτώσεις στα τιμολόγιά της. Θέλω να έχω μια ενημέρωση στο θέμα της ΔΕΗ, θέλω να είμαι επιφυλακτικός γιατί δεν είναι στενά πολιτικό, άπτεται πολλών παραγόντων». Αίσθηση ωστόσο προκάλεσαν και οι αναφορές του πρώην υπουργού στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στην ερώτηση εάν έχει κλείσει ο κύκλος του κ. Τσακαλώτου στο υπ.Οικονομικών, ο κ. Φίλης απάντησε: «Αυτό είναι θέμα του πρωθυπουργού. Ο άνθρωπος όλες τις μνημονικές υποχρεώσεις τις έχει τακτοποιήσει στην ώρα τους. Άρα είναι επιτυχημένος».