Διότι το Πολιτικό Συμβούλιο του νέου φορέα μπορεί να σχηματίστηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώτη του συνεδρίαση θα αργήσει να πραγματοποιηθεί.

Συγκεκριμένα τοποθετείται για μετά τις 9 Δεκεμβρίου και ο λόγος δεν αφορά κάποια διαφωνία μεταξύ των μελών του αλλά την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό - υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι ένα από τα έξι μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, μαζί με τη Φώφη Γεννηματά και τους Νίκο Ανδρουλάκης, Γιώργο Καμίνη, Σταύρο Θεοδωράκη και Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Ο Παπανδρέου, στο πλαίσιο Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα και τη Νότιο Κορέα.

Σήμερα συναντήθηκε στη Σεούλ, με τον πρώην Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, ενώ συναντήσεις θα έχει και τις επόμενες μέρες. Πρακτικά, λοιπόν, η απουσία του σημαίνει ότι η πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 10 ή 11 Δεκεμβρίου.

Σε αυτήν μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τα ονόματα των προσώπων που θα στελεχώσουν την Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται στις 15 Δεκεμβρίου και την πρώτη συνεδρίαση της Ο.Ε.Σ. για μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.