Ιδιαίτερη σημασία φαίνεται ότι έχουν για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι νίκες σε ΕΒΕΑ και ΕΒΕΠ με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον Βασίλη Κορκίδη, αντίστοιχα.

Μπορεί η διοίκηση των δύο αυτών "ισχυρών" Επιμελητηρίων να ήταν ήδη στα χέρια της "γαλάζιας" παράταξης, ωστόσο, η εκ νέου πρωτιά των Μίχαλου και Κορκίδη αποτελεί «ισχυρό χαρτί» στα χέρια της Πειραιώς καθώς φαίνεται να μεταφράζεται σε ρεύμα στους εμπόρους και τους επιχειρηματίες.

Από τη Νέα Δημοκρατία σχολιάζουν ότι οι πρωτιές των "γαλάζιων" συνδυασμών αποτελούν νίκη των φιλελεύθερων θέσεων, των θέσεων και των αξιών της ΝΔ καθώς και του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι δεδομένο ότι εκτός από το σταθερό δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, οι συγκεκριμένες επιτυχημένες εκλογικές αναμετρήσεις αποτελούν ένα επιπλέον «άνοιγμα» στην κοινωνία, πράγμα στο οποίο θα επενδύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να μεταδώσει το βασικό του σύνθημα για την «αναγκαία πολιτική αλλαγή στη χώρα» μέσω της «συμφωνίας αλήθειας» με τους πολίτες και ιδιαίτερα με τις παραγωγικές τάξεις της χώρας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν από την Πειραιώς.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του  Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε: "Η εκλογή αυτή είναι αποτέλεσμα της επίπονης και καθημερινής προσπάθειας στο στίβο της αγοράς, να ισχυροποιήσουμε τη θέση των ελληνικών επιχειρήσεων και να έχουν τα Επιμελητήρια ακόμη πιο δυνατή φωνή σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Ευχαριστώ έναν έναν ξεχωριστά τους 7.264 ψηφοφόρους που με τον αριθμό ρεκόρ των 19.000 σταυρών που μας έδωσαν, στέλνουν ηχηρό μήνυμα ότι το #ΕΒΕΑ είναι και θα παραμείνει βασικός θεσμικός πυλώνας στη διεκδίκηση ολοένα και καλύτερων συνθηκών για τους ανθρώπους της αγοράς. Οι επιχειρήσεις που εκπροσωπούμε είναι το μέλλον και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας."

Ο Βασίλης Κορκίδης που επίσης επανακλέχθηκε στην προεδρία του του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, σε δήλωση του μετά τα αποτελέσματα ανέφερε ότι: "η νέα διοίκηση του ΕΒΕΠ θα συνεχίσει να προασπίζεται επί ίσοις όροις τα συμφέροντα όλων των επιχειρήσεων-μελών του επιμελητηρίου, ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών και γενικά του οικονομικού μεγέθους τους. Η επιλογή των προσώπων της επταμελούς διοικητικής επιτροπής, καθώς επίσης και των προέδρων των τμημάτων, όπως προβλέπει το άρθρο 70, ίσως είναι μία δύσκολη απόφαση, αλλά ταυτόχρονα και ευχάριστος πονοκέφαλος, λόγω του υψηλού επιπέδου προσωπικότητας και έντονης επιχειρηματικής δραστηριότητας των νεοεκλεγέντων συμβούλων."