Το 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Θα είναι ένα Συνέδριο Αρχών και Θέσεων, μέσα από το οποίο η Νέα Δημοκρατία θα συνδιαμορφώσει και θα επικυρώσει τους κεντρικούς άξονες των προγραμματικών της θέσεων.

Έχουν ήδη διεξαχθεί έξι προσυνέδρια και μια προσυνεδριακή ημερίδα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, που αφορούσαν τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους, εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη, τις επιχειρήσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας, το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, τους αγρότες, την περιφερειακή ανάπτυξη, την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων.

Ο κύκλος των προσυνεδρίων ολοκληρώνεται με το προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης, με θέμα «Για έναν νέο πατριωτισμό» και με μια ειδική έκτακτη προσυνεδριακή συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Δυτική Αττική με θέμα: «Περιβάλλον και πολιτική προστασία». Όλα τα προσυνέδρια στόχευσαν στη σύνθεση και τον διάλογο.

Για πρώτη φορά ξεφύγαμε από τον κλασικό μονόλογο του προέδρου. Στάλθηκαν ερωτηματολόγια πριν από κάθε προσυνεδριακή διαδικασία και την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το κάθε προσυνέδριο γινόταν ζωντανή και (ηλεκτρονική) συζήτηση. Καταγράφηκαν όλα τα συμπεράσματα, που θα αποτελέσουν και τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχτεί το Συνέδριό μας.

Συμμετείχαν και συμμετέχουν άνθρωποι από διάφορες επαγγελματικές ομάδες, από τον χώρο του πανεπιστημίου, του Πολιτισμού, της Παιδείας, πολίτες με γνώσεις, εμπειρία και διάθεση να προσφέρουν στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας για τη χώρα μας, που ίσως και κάποιοι απ’ αυτούς να μην ανήκουν κατ’ ανάγκη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι ένα Συνέδριο ανοικτό στην κοινωνία, ένα Συνέδριο όπου το κόμμα ανοίγει τις πόρτες του σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Αποτελεί ένα προσκλητήριο του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για συνεργασία και κοινή δράση προς όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας που θέλουν να συμβάλουν στην έξοδο από την κρίση.

Η Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά προσπαθεί να παράξει πολιτική από κάτω προς τα πάνω, αναδεικνύοντας και εξειδικεύοντας το πρόγραμμά της με βάση την καθημερινότητα, τις ανάγκες των πολιτών και τις προκλήσεις των καιρών. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη αυτή την ώρα που έχει σχέδιο για το μέλλον του τόπου.

Ένα σχέδιο που θα θέσει σε εφαρμογή την επομένη των εκλογών, ώστε να μπορέσει άμεσα να ανασύρει την Ελλάδα από τον βάλτο στον οποίο την έχει οδηγήσει η σημερινή κυβέρνηση, να τη βάλει σε αναπτυξιακή τροχιά και να την καταστήσει ξανά αξιοσέβαστο και αξιόπιστο εταίρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ένα σχέδιο που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια και θα φέρει ξανά το χαμόγελο και την αισιοδοξία στα χείλη των Ελλήνων. Η Ελλάδα αξίζει μια καλύτερη θέση στο παγκόσμιο οικοδόμημα.

Ως Έλληνες αξίζουμε καλύτερα.