Αν και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αποφασίσει από τον Οκτώβριο να κάνει δομικές αλλαγές τόσο στις γραμματείες του κόμματος όσο και στους τομεάρχες – βουλευτές, το μετέθεσε για την περίοδο μετά το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων καθώς δεν ήθελε να δημιουργήσει την οποιαδήποτε εσωστρέφεια στην τελική ευθεία προς το Συνέδριο, όπως σχολιάζουν έμπειροι παράγοντες της Πειραιώς.

Όπως πρώτοι είχαμε αποκαλύψει ως Parapolitika.gr, θεωρούνται δεδομένες οι αλλαγές στους γραμματείς του κόμματος αλλά πληροφορούμαστε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αποφασίσει να προχωρήσει και σε σοβαρές ανακατατάξεις στους τομεάρχες – βουλευτές. Όπως τονίζουν «γαλάζιες» πηγές, αυτή τη φορά, δε θα μείνει κανένας βουλευτής χωρίς «χαρτοφυλάκιο» και θα υπάρξει η απαραίτητη ανανέωση προκειμένου να εφαρμοστεί αποτελεσματικότερα η «σκληρή» αντιπολιτευτική ατζέντα, με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν και με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου. Ένα Συνέδριο, που όπως αναφέρουν, θα έχει στόχο να ακουστούν και να συζητηθούν όλα τα σοβαρά θέματα και να αναπτυχθεί στην κάθε του λεπτομέρεια το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές .

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της αυστηροποίησης λειτουργίας του κόμματος και της απαίτησης από πλευράς του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη για «σκληρή» δουλειά, απ’ όλους τους τομεάρχες, ανεξαρτήτως ονόματος ή εκλογικής περιφέρειας, τονίζουν χαρακτηριστικά ότι πλέον δε θα υπάρξει καμία ανοχή από πλευράς της ηγεσίας σε περιπτώσεις αδράνειας ή ολιγωρίας.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να προγραμματιστούν και πάλι περιοδείες, μετά τα Χριστούγεννα, οι οποίες θα απαρτίζονται από κλιμάκια βουλευτών και θα χωριστούν σε θεματικές ενότητες, αναλόγως την περιοχή. Το εγχείρημα αυτό, να θυμίσουμε ότι είχε ξεκινήσει και πέρυσι αλλά δεν προχώρησε με ιδιαίτερο «ζήλο».

Αυτό που λέγεται χαρακτηριστικά είναι ότι ο Κυριάκος Μητστάκης θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να «περάσει» το δικό του πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση αλλά και τα «χτυπήματα» στην κυβέρνηση, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στη δραστική αντιπολιτευτική δραστηριότητα από τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την πρώτη στιγμή που έχει αναλάβει τα ηνία της κεντροδεξιάς παράταξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ξεκαθαρίσει στους συνεργάτες του ότι οι εσωτερικές αλλαγές ή ανακατατάξεις αποτελούν προσωπικό του στοίχημα και γι’ αυτό το λόγο απαιτεί σεβασμό στις επιλογές τους.

Την επόμενη εβδομάδα, με τη λήξη του Συνεδρίου, «δε θα υπάρξει περίοδος χάριτος για τους τομεάρχες και τους γραμματείς», όπως αναφέρουν με νόημα από την Πειραιώς. Από την πλευρά τους οι «γαλάζιοι» βουλευτές δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν τους τομείς που θα τους αναθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ και ήδη «ξεσκονίζουν» τους κυβερνητικούς, προκειμένου να υπάρξει η ανάλογη «επιθετική» στάση από πλευράς τους.