Η απόσυρση της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού έναντι 66 εκατ. ευρώ εκθέτει ακόμα περισσότερο τον Πάνο Καμμένο, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι μετά τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής ο Πάνος Καμμένος είναι ακόμη πιο εκτεθειμένος καθώς «για πρώτη φορά η Επιτροπή Εξοπλισμών ακυρώνει μια γνωμοδότησή της αναγνωρίζοντας έτσι την ύπαρξη σκανδάλου στην υπόθεση πώλησης όπλων μέσω του μεσάζοντα-λαθρέμπορου Β. Παπαδόπουλου στη Σαουδική Αραβία».

Η ΝΔ στρέφει τα πυρά της και στον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση, τονίζοντας ότι «βαρύτατα εκτεθειμένος είναι και ο κ. Τσίπρας που εξακολουθεί να καλύπτει τον συναρχηγό του, ο οποίος έφτασε στο σημείο να υποβάλλει ακόμη και πλαστά έγγραφα στην βουλή σε μια απεγνωσμένη προσπάθειά του να συγκαλύψει τη σκοτεινή υπόθεση στην οποία πρωταγωνιστεί».

«Την απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου φανερώνει και η σημερινή επιλογή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να αναιρέσουν την προηγούμενη απόφασή τους, η οποία, όπως παραδέχθηκε ακόμη και ο κ. Φίλης, εκθέτει την Κυβέρνηση ηθικά και πολιτικά» προσθέτει η ΝΔ.

Και συνεχίζει: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα νομιμοποιήσει τη διαδικασία συγκάλυψης και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα που θέλει δεν θέλει η Κυβέρνηση θα απαντηθούν.

Πόσο μάλλον όταν ακόμη και η κυβερνητική πλειοψηφία εισηγούμενη την ακύρωση της συμφωνίας, αναγνωρίζει πλέον και τυπικά ότι η Ελλάδα έχασε 66 εκ. ευρώ εξαιτίας της επιμονής του Υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου να χρησιμοποιήσει ως μεσάζοντα τον κ. Παπαδόπουλο».

Νωρίτερα η ΝΔ, διά των βουλευτών της που μετέχουν στην Επιτροπή, επανέφερε το αίτημά της να προσέλθουν στη Βουλή, προκειμένου να δώσουν τη δική τους εκδοχή, οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης για την πώληση πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Τα ερωτήματα της Νέας Δημοκρατίας στον Πάνο Καμμένο

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της ΝΔ κάλεσαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να απαντήσει σε πέντε ερωτήματα, τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

«Ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχεται ότι είναι έμπορος. "Αγοράζω και πουλάω", είπε σε συνέντευξή του στον κ. Τράγκα. Συνεπώς ποια ακριβώς ιδιότητα έχει ο κ. Παπαδόπουλος στην υπόθεση; Είναι έμπορος; Είναι μεσίτης; Είναι εκπρόσωπος; Τι ακριβώς είναι;

Ο κ. Κυριακίδης εξουσιοδότησε εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου τον κ. Παπαδόπουλο να πουλήσει στη Σαουδική Αραβία 300.000 βλήματα. Η Σαουδική Αραβία φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για 100.000 βλήματα. Συνεπώς πού θα πήγαινε η διαφορά των 200.000 βλημάτων;

Ποιος είναι ο κ. Τάσος Μπούρας; Ποια σχέση έχει με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Εμφανιζόταν στο υπουργείο και πρέπει να διευκρινισθεί ποια σχέση είχε με το υπουργείο και με τον κ. Παπαδόπουλο. Ο κ. Τάσος Μπούρας εμφανιζόταν ως φυσικό πρόσωπο. Η ΝΔ ρωτά, λοιπόν, ποιος ήταν ο ρόλος του, ποια σχέση έχει με την υπόθεση;

Γιατί υπήρχε επιμονή, από την ελληνική πλευρά, τη μεταφορά των βλημάτων να την αναλάβει ο κ. Παπαδόπουλος;

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει στην Επιτροπή Εξοπλιστικών ότι μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2017, εάν δεν είχαν κατατεθεί τα χρήματα, δηλαδή τα 66 εκατομμύρια, που έπρεπε να πληρώσει η Σαουδική Αραβία, τότε θα στρέφονταν κατά της Σαουδικής Αραβίας ή του εκπροσώπου της. Τι έχει γίνει; Έχει στραφεί κατά της Σαουδικής Αραβίας ή του εκπροσώπου της;».

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/sinedriazi-ipoepitropi-exoplistikon-mparaz-erotiseon-ston-kammeno