Οι προσυνεδριακές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας διεξάγονται σε μια περίοδο που για μία ακόμη φορά διαπιστώνεται η πλήρης ανυπαρξία της κυβέρνησης, με πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα την αδυναμία στην πράξη του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει την καταστροφή από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η ελπίδα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετεκλογικά αντικαταστάθηκε με επιπρόσθετα βαριά μέτρα, αδιέξοδα, προβλήματα στην καθημερινότητά, συνεχή μείωση των εισοδημάτων τους, καλπάζουσα ανεργία, κυρίως στις γυναίκες και στους νέους. Είναι η κυβέρνηση που διχάζει τον λαό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της, για να επιβιώσει με κάθε μέσο, να “κερδίσουν” χρόνο τα στελέχη της γαντζωμένα στις καρέκλες τους. Η κυβέρνηση που έχει «στραγγίσει» κατά την ομολογία της τη μεσαία τάξη, και που «υπερηφανεύεται» γιατί μοιράζει κοινωνικά μερίσματα προερχόμενα από τις θυσίες των πολιτών, από την οικονομική και ψυχολογική συμπίεσή τους.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, εμείς, στη Νέα Δημοκρατία, βαδίζουμε προς τη διεξαγωγή του 11ου Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της παράταξής μας, έχοντας ως επίκεντρο τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Στόχος μας είναι η διαμόρφωση και επικύρωση του κυβερνητικού μας προγράμματός με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων και ευρύτερων στρωμάτων της κοινωνίας κι όχι μέσα σε κλειστές πόρτες κομματικών γραφείων. Δύναμή μας οι ίδιοι οι πολίτες, δίπλα στους οποίους βρισκόμαστε, αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη καθημερινότητά τους, με έμπρακτη αλληλεγγύη. Με προτάσεις ρεαλιστικές, με ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν αλλά και δυναμικό για να υλοποιήσουν, με τη συμμετοχή του ίδιου του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη στον προσυνεδριακό διάλογο αλλά και πολιτών που δραστηριοποιούνται στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, την ελεύθερη αγορά, την αγροτική παραγωγή. Συνομιλούν και είναι μαζί μας νέοι που προσπαθούν με το κεφάλι ψηλά να αντιμετωπίσουν την ανεργία, κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι τους για να προκόψουν οι ίδιοι και ζήσουν με αξιοπρέπεια οι οικογένειές τους.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Τα όνειρα και οι αγωνίες μάς ενώνουν απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να επιβάλλει τον διχασμό. Και αυτήν την χρονική και ιστορική συγκυρία για τη χώρα, όπως πάντοτε άλλωστε, η παράταξή μας θα κληθεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Να αντιμετωπίσει με σχεδιασμό και σοβαρότητα τις κρίσιμες περιστάσεις και να ανταποκριθεί δημιουργικά στις αξιώσεις του λαού μας.