Απολύτως επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών» του Σαββάτου, που κατέγραφε τη διαδρομή των σφαιρών που κατασκεύαζε στην Ελλάδα ο Βασίλης Παπαδόπουλος και κατέληγαν στη Ράκα της Συρίας, μέσα στα όπλα των τρομοκρατών του ISIS. Σύμφωνα με την αποκάλυψη των «Παραπολιτικών», το πρόγραμμα «iTrace», που βρίσκεται υπό την εποπτεία του Συµβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το διαχειρίζεται τεχνικά η διεθνώς αναγνωρισµένη ΜΚΟ Conflict Armament Research (CAR), κατέγραψε το ταξίδι των πυρομαχικών του κ. Παπαδόπουλου προς τη Μέση Ανατολή.  

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η «Ελευθερία του Τύπου», η αντιπολίτευση εξαπολύει κεραυνούς κατά του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις σοβαρές αποκαλύψεις για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

«Εθνικό μεσάζοντα του υπουργείου Άμυνας που έχει πουλήσει όπλα στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS» χαρακτήρισε τον επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη των «Παραπολιτικών», ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, τόνισε με αφορμή το «σκάνδαλο Καμμένου» πως «πράγματα τελείως αδιανόητα μας φαίνονται τελείως κανονικά, χωρίς να ιδρώνει το αφτί κανενός».

Μερικές ώρες νωρίτερα η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη παρουσίασε φωτογραφίες και έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το 2014 σφαίρες που παρήχθησαν στο εργοστάσιο του Β. Παπαδόπουλου στο Κιλκίς εντοπίστηκαν στη Ράκα.

Η ευρωπαϊκή Αρχή παρακολούθησης Itrace έχει καταγράψει από τις 26 Ιουλίου 2014 τις σφαίρες, οι οποίες στο πίσω μέρος τους φέρουν τα διακριτικά του κατασκευαστή, και στις σχετικές φωτογραφίες αναγράφεται η κωδική ονομασία του εργοστασίου παραγωγής και ο αριθμός της παρτίδας. Η Μαρία Σπυράκη τόνισε ότι «ο επιχειρηματίας Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας όπλα του οποίου βρέθηκαν στο ISIS».

Ακόμα, η εκπρόσωπος της ΝΔ δευκρίνισε ότι κανείς επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν έκανε δουλειές με τον κ. Παπαδόπουλο, ενώ αντίθετα η σημερινή κυβέρνηση και ο κ. Καμμένος έκαναν συμβάσεις και εξέταζαν την πιθανότητα να κάνει συμπαραγωγές με την ΕΑΣ.