Συνέδριο πολιτικών θέσεων κι όχι εκλογής οργάνων θα είναι το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκινάει το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου κ. Χαζηδάκης παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου το πρόγραμμα του συνεδρίου, αλλά και την νέα πορεία που ετοιμάζεται να ακολουθήσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αναφερόμενος διαδικαστικά του 11ου συνεδρίου, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το συνέδριο θα διεξαχθεί με νέους όρους, νέο πρόγραμμα, μακριά από παλαιοκομματικές ρητορικές και τακτικές, αλλά και με σύνθημα «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα».    

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, το συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στο προγραμματικό πλαίσιο της ΝΔ, ενώ συμπλήρωσε πως «οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλουν να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα.

Να περάσουμε από την Ελλάδα της στασιμότητας και της μιζέριας στην Ελλάδα των ευκαιριών.  

Αναφερόμενος στα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από το συνέδριο αλλά και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως «αποφασίσαμε να φύγουμε από τη γνωστή οδό των συνεδρίων των μπράβο και των ζήτω. Πρώτη φορά άνθρωποι από όλους τους χώρους και όχι κομματικοί θα τοποθετηθούν μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο, με εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και χρήση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων. 

Το σύνθημα

Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της διεξαγωγής του συνεδρίου, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως το σύνθημα του συνεδρίου είναι «έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα», σημειώνοντας ότι στη ΝΔ είναι όλοι έτοιμοι για την επόμενη μέρα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να στείλει ερωτήσεις μέχρι και την Παρασκευή, σε θέματα που αφορούν τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος και πάνω σ' αυτά τα θέματα θα δοθούν απαντήσεις, ενώ θα γίνουν και σχετικές τοποθετήσεις από τα στελέχη που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο.

Ο κ. Χατζηδάκης αποκάλυψε επίσης πως στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ, μετά από απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη θα υιοθετηθεί μια ακόμη καινοτομία, «θα στήσουμε κάλπη, για να απαντηθούν από τους συνέδρους συγκεκριμένα διλλήματα πολιτικής». «Δίνοντας το βάρος που πρέπει, στο συνέδριο να τεθούν μια σειρά από ζητήματα, ώστε με κάλπη και μυστική ψηφοφορία να αποφασίσουν οι σύνεδροι, το πρωί της Κυριακής», ανέφερε και τόνισε «η ΝΔ ανοίγει πόρτες και παράθυρα και συνδιαμορφώνει με κάθε πολίτη που θέλει να συμμετέχει την πολιτική για την επόμενη μέρα».