Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί για το ζήτημα των πλειστηριασμών η απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώπιον του οποίου έχει προσφύγει η συμβολαιογράφος από το Λαύριο Ελένη Καραγεωργοπούλου. Χθες πραγματοποιήθηκε η ακρόαση όλων των πλευρών ενώπιον του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ, καθώς ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου είχε ζητήσει να εκθέσουν τις απόψεις τους η συμβολαιογράφος, οι εκπρόσωποι του συμβολαιογραφικού συλλόγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η συμβολαιογράφος, η οποία εκπροσωπείται από τους δικηγόρους Ζωή Κωνσταντοπούλου και Κωνσταντίνο Ζηκογιάννη, στρέφεται κατά της απόφασης της τελευταίας επαναληπτικής γενικής συνέλευσης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 2017 και κατέληξε στην αναστολή της αποχής από τους πλειστηριασμούς μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Η συμβολαιογράφος υποστηρίζει ότι η εν λόγω απόφαση είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Επισημαίνει πως η απόφαση για τη λήξη της αποχής δεν ελήφθη με νόμιμο τρόπο, ενώ κάνει λόγο για απειλή βλάβης των συνταγματικών δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών, και μάλιστα των ασθενέστερων, αλλά και των ίδιων των συμβολαιογράφων.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου προσδιόρισε για τις 5 Οκτωβρίου 2018 τη συζήτηση της κύριας αίτησης ακύρωσης της συμβολαιογράφου ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», από τη Βάσω Παλαιού, 13/12/2017