Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, στο περιθώριο του συνεδρίου του κόμματος, ανέφερε πως, ανεξαρτήτως της έκβασης των συζητήσεων με τους εταίρους για το πλεόνασμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, ασκώντας μια διαφορετική οικονομική πολιτική.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον προϋπολογισμό και τις κατηγορίες του Δένδια κατά της κυβέρνησης πως προκαλεί ζημιά σε όλα τα επίπεδα, του ζητήθηκε να απαντήσει στο αν θεωρεί πως η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει πετύχει (όπως ισχυρίζονται).

«Εξαρτάται από το πώς ορίζει κάποιος την λέξη απόδοση. Εάν "αποδίδει" κάποιος όταν συνθλίβει τη μεσαία τάξη, με αλλεπάλληλες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, τότε ναι, αποδίδει. Ή αν κάποιος θεωρεί φυσιολογικό το να έχουν φτάσει οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών σωρευτικά στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ και παράλληλα θεωρεί "επίτευγμα" τις 1.000 κατασχέσεις την ημέρα, τότε και πάλι ναι, αποδίδει. Αλλά εδώ ταιριάζει το "η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε"! Δυστυχώς, η οικονομία της καθημερινότητας νοσεί βαρύτατα και η κυβέρνηση αρνείται να το παραδεχτεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δένδιας υπενθύμισε πως επί της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ υπήρχαν παρόμοια μέτρα, τα οποία η Νέα Δημοκρατία άλλαξε στην πορεία. Τόνισε μάλιστα τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση του φορολιγικού συντελεστή.

«Εμείς είχαμε αρχίσει να μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές, είχαμε μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση, είχαμε μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, είχαμε δρομολογήσει τη μείωση του φόρου στα ακίνητα. Η σημερινή κυβέρνηση έπραξε και πράττει το ακριβώς αντίθετο. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς δεν τάζουμε "σεισάχθεια" για να επιβάλλουμε τελικά πλειστηριασμούς ακόμη και σε λαϊκές κατοικίες. Όταν λέμε κάτι, το εννοούμε, και ο πρόεδρος του κόμματός μας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστήσει ξεκάθαρο ότι, ανεξάρτητα από την έκβαση των συζητήσεων με τους εταίρους για το πλεόνασμα, η ΝΔ θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές».


Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στις επόμενες εκλογές, θεωρώντας πως οι νέες περικοπές που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταδικαστικές για το κόμμα, ασχέτως με το πότε θα πραγματοποιηθούν.

«Είναι γεγονός ότι ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ πιέζει τον κ. Τσίπρα να εξαντλήσει τη θητεία του, για ευνόητους λόγους. Από την άλλη πλευρά, οι νέες περικοπές που έχουν συμφωνηθεί για το 2019 στις συντάξεις, όπως και οι επιπτώσεις των άλλων μέτρων, που μήνα με τον μήνα γίνονται ολοένα και πιο φανερές, δεν επιτρέπουν αυταπάτες για την εκλογική τύχη του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά αν γίνουν εκλογές τη μεθεπόμενη χρονιά. Η έξοδος στις αγορές, εκτός από αστάθμητος παράγων, ενδεχομένως να είναι καθοριστικό σημείο για το πότε θα στηθούν κάλπες. Όποτε και να γίνουν πάντως οι εκλογές, όπως φανερώνουν και οι δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα αποφύγει το πικρό ποτήρι της μεγάλης ήττας», ήταν τα λόγια του.

Ο κ. Δένδιας στάθηκε και στο θέμα της πώλησης του πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία που «καίει» την κυβέρνηση και τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως το ότι δεν προχώρησε αυτή η συμφωνία δεν σημαίνει πως δεν συνέβη και τίποτα…

«Το όσα αποκαλύπτονται σε καθημερινή βάση, τεκμηριωμένα πλέον, με στοιχεία και έγγραφα, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι υπάρχει οσμή, αν μη τι άλλο, σκανδάλου. Το αν και γιατί δεν έκλεισε η συμφωνία είναι επουσιώδες μπροστά στο αν εν γνώσει τους συγκεκριμένα άτομα έβλαψαν ή αποπειράθηκαν να βλάψουν το δημόσιο συμφέρον. Υπάρχει και ένα δεύτερο σκέλος όμως που πρέπει να διερευνηθεί και δεν έχει απαντηθεί: Πώς με ελαφρά την καρδιά ενεπλάκη η Ελλάδα στην κρίση στην Υεμένη και αν ήταν αυτό εν γνώσει του υπουργείου Εξωτερικών», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο συνέδριο του κόμματος, τονίζοντας πως αυτό που φιλοδοξεί η ΝΔ είναι να δείξει το κόμμα ότι πιστεύει στον κοινωνικό φιλελευθερισμό και πως απεχθάνεται τον λαϊκισμό και τις διχαστικές κραυγές.

«Λέμε στην κοινωνία ποιοι είμαστε και πώς θα κυβερνήσουμε και επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα που πιστεύει στον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Επιβεβαιώνουμε επίσης ότι είμαστε η παράταξη της ευθύνης και των μεγάλων επιλογών, που απεχθάνεται τον λαϊκισμό και τις διχαστικές κραυγές. Και αυτή τη φορά η ευθύνη μας είναι τεράστια, καθώς σε εμάς έτυχε ο κλήρος να οδηγήσουμε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και στην πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη», κατέληξε.