Παρουσίασε σημεία του κυβερνητικού πλάνου της ΝΔ για την επόμενη ημέρα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 11ου συνεδρίου της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.  

Ο κ. Χατζηδάκης ξεκίνησε την τοποθέτησή του στο συνέδριο κάνοντας αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή: «Ονειρευόμαστε μια Ελλάδα στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης, εκεί που την ονειρεύτηκε και ο ιδρυτής της παράταξης Κώστας Καραμανλής».

Κατά την ομιλία του ανέφερε «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με πρόγραμμα και σχέδιο και πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ενώ αναφερόμενος στις διεργασίες του συνεδρίου σημείωσε: «Θέλουμε με αυτό το συνέδριο να μην αναλωθούμε σε έναν ανούσιο πολιτικό λόγο, αλλά να δώσουμε ουσιαστικές απαντήσεις σε ουσιαστικά και πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Ήδη δώσαμε πολλές και ηχηρές απαντήσεις και στείλαμε πολλά μηνύματα μέσα από τα προσυνέδριά μας. Μένουμε πιστοί σ' αυτό που θέλουν οι πολίτες, να μην τους κοροϊδεύουμε και να τους λέμε πάντα την αλήθεια. Έχουμε ξεκαθαρίσει με ειλικρίνεια ότι π.χ. δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις πάνω από το όριο που ορίζει η πολιτεία, ότι χρειαζόμαστε έναν σύγχρονο συνδικαλιστικό νόμο. Δεν είμαστε πολιτικός ανεμόμυλος. Είμαστε μια καθαρή παράταξη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει μια καθαρή εντολή από τον λαό της χώρας, βασισμένη στην ειλικρίνεια».  

«Μπροστά η μηχανή της οικονομίας»

Αναφερόμενος στην οικονομία αλλά και στα ελληνικά νοικοκυριά, ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε ως βασικό στόχο της ΝΔ την υπεράσπιση των λαϊκών στρωμάτων, σημειώνοντας: «Βασικός στόχος της ΝΔ είναι η υπεράσπιση της μέσης ελληνικής οικογένειας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Κι εμείς έχουμε την πιο αποτελεσματική πολιτική για να το πετύχουμε αυτό. Μπορούμε να βάλουμε μπροστά τη μηχανή της οικονομίας. Με την πρόοδο της οικονομίας της χώρας που σχεδιάζουμε κι όχι με… αέρα κοπανιστό».  

«Λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες»

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Κύπρου, η οποία κατάφερε να βγει από το μνημόνιο, σημειώνοντας: «Η Κύπρος τα κατάφερε. Εμείς όχι ακόμη. Τα κατάφερε η Κύπρος γιατί είχε διαφορετικό πολιτικό πρόγραμμα. Λιγότεροι φόροι και λιγότερες δαπάνες. Αυτό χρειάζεται και η πολιτική της οικονομίας για τη χώρα. Κι αυτή την πολιτική θα ακολουθήσουμε».    

Εμπειρία και ανανέωση

Σε πιο προσωπικό τόνο, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη της συνύπαρξης τόσο των έμπειρων στελεχών της ΝΔ όσο και των νέων προσώπων που θα ανανεώσουν το κόμμα με τη δράση και την παρουσία τους. «Ζω τη ΝΔ από 18 χρονών. Έχω συνεργαστεί με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Έβερτ, τον Κώστα Καραμανλή, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ξέρω τους αγώνες όλων αυτών των ανθρώπων, και των στελεχών μας. Ξέρω πως αυτοί έχουν χτίσει τη ΝΔ με την καθημερινή τους δράση. Τους ανθρώπους αυτούς τους χρειαζόμαστε καθημερινά και θα τους χρειαστούμε και στο μέλλον. Θα πρέπει επίσης να επισημάνω ότι η ΝΔ θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά και με νέα πρόσωπα. Για να αλλάξει η Ελλάδα, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Η ΝΔ δεν μένει ακίνητη. Προχωρεί μπροστά. Διδάσκεται από τα λάθη της, από τα λάθη των άλλων και είναι έτοιμη να προχωρήσει μπροστά».