Την αισιοδοξία του για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αναλάβει της κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, τόνισε στην ομιλία του ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ο Ευρωβουλευτής, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της χώρας, τονίζοντας πως με μία κανονική κυβέρνηση, η οικονομία θα ανθίσει.

«Η νίκη της ΝΔ θα αλλάξει τη μοίρα της χώρας για δεκαετίες. Οι προβλέψεις των ξένων είναι τελείως λανθασμένες, όταν θα αναλάβει την διακυβέρνηση μία κανονική κυβέρνηση η οικονομία θα εκραγεί προς τα επάνω. Θα συνέβαινε και με τον ΣΥΡΙΖΑ αν αυτή η κυβέρνηση δεν ήταν τόσο φαύλη, ανίκανη και ιδεοληπτική», ήταν τα πρώτα του λόγια, με τον κ. Σκυλακάκη να τονίζει πως η κρίση παρατάθηκε εξαιτίας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κρίση και η αναίτια παράτασή της λόγω ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει και αλλάζει την βαθύτερη νοοτροπία. Ο βασικός φορέας που θα αναλάβει την ανόρθωση της χώρας, η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλάζει κάθε μέρα προς το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως στις κάλπες θα νικηθεί ο λαϊκισμός.