Το πλούσιο παρασκήνιο της επικύρωσης του προστίμου των 38.200.000 ευρώ που καλείται να πληρώσει η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, συμφερόντων του ομογενούς επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα η εξέλιξη αυτή  προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις που μπορεί να φθάσουν ακόμη και στην αναστολή λειτουργίας της εταιρείας η οποία απασχολεί 170 άτομα. Πρόκειται για ένα πρόστιμο που είχε επιβληθεί το 2008 για λαθρεμπόριο (τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές), η κυβέρνηση επιχείρησε ανεπιτυχώς να το «διαγράψει», καθώς η τροπολογία που είχε καταθέσει προ μηνών στη Βουλή δεν είχε αναδρομική ισχύ, και χθες το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής το επικύρωσε.

Εντύπωση δε προκαλεί και η χθεσινή αποκάλυψη της ενημερωτικής ιστοσελίδας parapolitika.gr, σύμφωνα με την οποία το περασμένο Σάββατο ο κ. Σαββίδης είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το τι συζήτησαν οι δύο άνδρες δεν έγινε γνωστό και αποτελεί ερωτηματικό αν η συνάντηση είχε σχέση με το πρόστιμο της καπνοβιομηχανίας. Βέβαια, ο κ. Σαββίδης έχει κι άλλο ένα ανοιχτό μέτωπο, καθώς εταιρεία συμφερόντων του συμμετέχει στην κοινοπραξία που θα αγοράσει τον ΟΛΘ, αλλά την περασμένη Παρασκευή αναβλήθηκε η υπογραφή της συμφωνίας με το ΤΑΙΠΕΔ, αφού η ρωσική τράπεζα Promsvyazbanκ, που είχε εκδώσει την εγγυητική επιστολή της κοινοπραξίας, τέθηκε υπό ειδική διαχείριση από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.  

Διαβάστε τη συνέχεια στην Ελευθερία του Τύπου που κυκλοφορεί σήμερα.