Στα πρόθυρα «εµφύλιου πολέµου» βρίσκεται η δηµοτική οµάδα του Γιώργου Καµίνη µερικές εβδοµάδες µετά την αποτυχία του δηµάρχου Αθηναίων να εκλεγεί στην ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Μεγάλος αριθµός δηµοτικών συµβούλων του σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους κάνουν λόγο για εγκατάλειψη του τοµέα της καθηµερινότητας από τον δήµαρχο, χρησιµοποιώντας ως τελευταίο παράδειγµα την καθυστερηµένη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Συντάγµατος, που έγινε την Τρίτη 12 ∆εκεµβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2015 η αντίστοιχη εκδήλωση, που ήταν πολύ περισσότερο λαµπερή, µε πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά, είχε γίνει στις 24 Νοεµβρίου, ενώ ακόµα και πέρσι, όταν είχε προκύψει το θέµα µε την περίφηµη ρόδα (που δεν… γύρισε ποτέ), το δέντρο είχε φωταγωγηθεί µερικές ηµέρες νωρίτερα. Το κακό κλίµα όµως αποτυπώνεται και σε άλλα περιστατικά που συνέβησαν τις προηγούµενες ηµέρες, όπως έγινε µε την πρόσκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος του Οργανισµού Πολιτισµού, Αθλητισµού και Νεολαίας, Κώστας Μπιτσαξής, σε όλους τους διαµερισµατικούς συµβούλους όλων των παρατάξεων, προκειµένου να συζητηθεί το θέµα της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι παιδικές χαρές της πρωτεύουσας.

Στην πρόσκληση δεν ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 15-20 σύµβουλοι από το σύνολο των 100, ενώ στη συζήτηση σηµειώθηκαν µεγάλη ένταση και διαµαρτυρίες για την εγκατάλειψη των παιδικών χαρών, ιδιαίτερα από την πρόεδρο του Β’ ∆ηµοτικού ∆ιαµερίσµατος, Χριστίνα Μελά, η οποία προέρχεται από την παράταξη Καµίνη.

Αυτό που ακούγεται περισσότερο πάντως είναι ότι ο κ. Καµίνης ασχολείται µε ζητήµατα όπως το αποτεφρωτήριο, που αναδεικνύουν τη λεγόµενη «προοδευτική ατζέντα», και δεν κάνει το ίδιο για τον στολισµό της πόλης, που είναι φτωχότερος φέτος από άλλες χρονιές, ενώ υπάρχει ανάγκη να τονωθεί η αγορά και να αντιµετωπιστούν τα θέµατα του φωτισµού και της καθαριότητας.

Μάλιστα, ειδικά αυτή την εβδοµάδα διαµαρτυρίες υπήρξαν και για το γεγονός ότι προγραµµατίστηκε συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου την Πέµπτη, ηµέρα γενικής απεργίας των ΓΣΕΕΑ∆Ε∆Υ, µε αρκετούς από τους συµβούλους να ζητούν να αλλάξει ηµέρα, προκειµένου να διευκολυνθούν άπαντες ώστε να είναι παρόντες.