Σε πρόσφατη ομιλία του στην ευρωβουλή ο Δημήτρης Παπαδημούλης διαμαρτυρόταν για το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων διά της χρήσης ανανεώσιμων πηγών, λέγοντας πως η Ελλάδα υπολείπεται κατά πολύ του ευρωπαϊκού στόχου, ασκώντας κριτική στην Κομισιόν.

Η απάντηση ήρθε από την Κομισιόν και τον αρμόδιο της Επιτροπής για τα θέματα Δράσεων για το Κλίμα και την Ενέργεια Μιγκέλ Αριάς Κανιέτε, ο οποίος τόνισε σε αυστηρό ύφος πως η Κομισιόν έχει βοηθήσει και με το παραπάνω την Ελλάδα στο να βελτιώσει το κομμάτι της διαχείρισης των αποβλήτων.

Σε δηλώσεις του επισήμανε πως έχουν δοθεί πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ταμείο Συνοχής, ενώ έχουν υπάρξει και βοήθειες για να υπάρξουν επενδύσεις πάνω σε αυτόν τον τομέα.

«H Κομισιόν παρέχει διπλά κίνητρα προς στην Ελλάδα για τη βελτίωση των αρχείων διαχείρισης των αποβλήτων, δηλαδή τεχνική συνδρομή και χρηματοδότηση από την Ε.Ε. Από το 2012, οι υπηρεσίες της Επιτροπής έχουν παρουσιάσει τεχνικά σεμινάρια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση ειδικών ζητημάτων όσον αφορά τα απόβλητα, όπως το χαμηλό επίπεδο του ποσοστού ανακύκλωσης και η αναζήτηση τρόπων για τη βελτίωσή του», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Η Ελλάδα έχει διαθέσει πάνω από 800 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής για τη συγχρηματοδότηση δραστηριοτήτων που αφορούν τη διαχείριση των αποβλήτων. Άλλα χρηματοδοτικά μέσα, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, μπορούν επίσης να προσφέρουν πολύτιμες ευκαιρίες για τους επενδυτές στην Ελλάδα».