Σε πολύ βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, καθώς το κλίμα στις τάξεις των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι έκρυθμο αφού θεωρούν ότι έχουν στοχοποιηθεί μετά τις σκληρές δηλώσεις του κ. Κοντονή εναντίον τους, από τη Βουλή και νωρίτερα από το βήμα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στους δικαστικούς λειτουργούς και την κυβέρνηση είναι η ανακοίνωση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία είναι κυριολεκτικά καταπέλτης κατά της κυβέρνησης. Αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους: «Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη δικαιοσύνη, συκοφαντώντας τους λειτουργούς, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 

Ο κ. Κοντονής, που αποχώρησε από το κτίριο του ανώτατου δικαστηρίου χωρίς να κάνει δηλώσεις, είχε επισκεφθεί νωρίτερα το Εφετείο όπου διαπίστωσε τις εκτεταμένες ζημιές στις τζαμαρίες της πρόσοψης. Ανάλογες ζημιές έχουν υποστεί καταστήματα, γραφεία και διαμερίσματα στην οδό Λουκάρεως.

Πιθανότατα από καλάσνικοφ η σφαίρα

Σχετικώς με τον πυροβολισμό, όπως αναφέρουν στα parapolitika.gr αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ, η σφαίρα εντοπίστηκε στη διασταύρωση των οδών Λουκάρεως και Λομβάρδου απέναντι από την είσοδο του Εφετείου. Προέρχεται μάλλον από καλάσνικοφ και οι δράστες πυροβόλησαν προς το σημείο όπου βρισκόταν φρουρός δευτερόλεπτα μετά την τοποθέτηση της «παγιδευμένης» τσάντας.

Ακολούθως επιβιβάστηκαν στο όχημα διαφυγής τους, ένα φορτηγάκι, και κατέβηκαν από κάθετη οδό της Λουκάρεως μέσω Γκύζη στα Εξάρχεια όπου το εγκατέλειψαν.