Ενδοκυβερνητική μάχη χαρακωμάτων θεωρεί ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την υπόθεση των πλειστηριασμών, ιδιαίτερα της πρώτης κατοικίας, επικαλούμενος τη θέσπιση ιδιώνυμου αδικήματος για όσους αντιδρούν. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χρυσοχοΐδης εκτιμά ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε στασιμότητα και αποδίδει σε ρητορική και πολιτική διχασμού το αφήγημα της κυβέρνησης για «καθαρή έξοδο» στις αγορές από τα μνημόνια.

«Νομίζω ότι το παραπάνω ερώτημα πρέπει να το απευθύνετε στους κυβερνώντες και το στενό κομματικό τους ακροατήριο που γαλουχήθηκε με συνθήματα και ψευδαισθήσεις. Η μάχη αυτή είναι μάχη χαρακωμάτων! Δηλαδή είναι εσωκομματική. Το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, της προστασίας των φτωχών ανθρώπων, είναι ουσιώδες κοινωνικό ζήτημα που μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, μέχρι και για ιδιώνυμο αδίκημα ψηφίστηκε νόμος προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση στο πλαίσιο του τρέχοντος μνημονίου.

Επίσης ο πρώην υπουργός και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζει ότι δεν συνιστά μεταρρύθμιση η θέση της κυβέρνησης... «διαφωνώ αλλά το κάνω γιατί έτσι θα παραμείνω στην εξουσία».

Για τον νέο προοδευτικό φορέα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τονίζει ότι για την επόμενη μέρα της Ελλάδας απαιτείται ισχυρό Κίνημα Αλλαγής που αποτελεί «δικαίωση μέσα από το καθαρτήριο της αλήθειας, γιατί τα ψέματα στην κυριολεξία τελείωσαν».