Για πανικό του Αλέξη Τσίπρα προ της μεγάλης εκλογικής του ήττας στις εκλογές, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης στην εφημερίδα «Στο Καρφί» και στον Χρήστο Δρούζια, με αφορμή το κλίμα σκανδαλολογίας και την επιχείρηση στοχοποίησης του Κώστα Σημίτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο παιχνίδι συμμετέχουν «κίτρινα» έντυπα, «παπαγαλάκια» και πληρωμένα «τρολ» του Διαδικτύου, προσθέτοντας ότι «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, fake news και τρολ είναι έννοιες ταυτόσημες». Όσον αφορά τη Συνταγματική Αναθεώρηση, υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει ώστε να συγχρονιστεί το Σύνταγμα με τις απαιτήσεις του αύριο ενώ αναφορικά με την επόμενη μέρα των εκλογών ξεκαθαρίζει ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν γεννήθηκε ως συμπλήρωμα αλλά ως πρωταγωνιστής.

Το Κίνημα Αλλαγής έκλεισε έναν χρόνο από την ίδρυσή του. Πώς κρίνετε την μέχρι τώρα πορεία του;
Πέρασε ένας χρόνος εξαιρετικά δημιουργικός για την παράταξη. Ο νέος αυτόνομος πολιτικός φορέας της Κεντροαριστεράς έχει κοινωνικό πρόσημο και πολιτικό αποτύπωμα. Ξεκίνησε με τη συμμετοχή και εντολή 212.000 προοδευτικών πολιτών κατά τη διαδικασία της εκλογής ηγεσίας, απέκτησε οργανωτική δομή παντού, σε κάθε δήμο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Είμαστε η παράταξη που ένωσε στο παρελθόν, σε κρίσιμες στιγμές, τους Έλληνες και ισχυροποίησε την Ελλάδα. Αυτή είναι η επιδίωξή μας και σήμερα. Να ενώσουμε και να απελευθερώσουμε δυνάμεις. Είμαστε πάντα εδώ για να εξασφαλίσουμε αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη για τους πολίτες. Είμαστε η γνήσια πατριωτική δύναμη απέναντι στην Ακροδεξιά και τους εθνικιστές. Είμαστε απέναντι στις δυνάμεις του τυχοδιωκτισμού και της συντήρησης από όπου και αν προέρχονται.

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ

Το Κίνημα Αλλαγής έκανε λόγο για πολιτικό σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή τη στοχοποίηση στο πρόσωπο του κ. Σημίτη. Κατά τη γνώμη σας, πού αποσκοπούν οι επιθέσεις αλλά και το κλίμα σκανδαλολογίας; Πίσω από αυτές βλέπετε και πολιτικό «δάκτυλο» της καραμανλικής πτέρυγας της ΝΔ;

Ο πανικός του κ. Τσίπρα φαίνεται πως τον οδηγεί στην επιλογή να σπιλώσει τους πάντες. Η προσπάθεια, για μία ακόμη φορά, να στοχοποιηθεί η δημοκρατική παράταξη με πολιτικές σκευωρίες και εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Ένα παραθεσμικό – παρακρατικό σύστημα με έδρα του τα υπόγεια του Μαξίμου και εκτελεστικό βραχίονα τον «Ρασπούτιν» στήνει έναν ιστό αράχνης φτιαγμένο από συκοφαντία, λάσπη και fake news. Ένα μαύρο μέτωπο εναντίον του ΠΑΣΟΚ, των στελεχών του, της ιστορίας και κυρίως των χιλιάδων αγωνιστών του. Στο παιχνίδι συμμετέχουν «κίτρινα» έντυπα, «παπαγαλάκια» και πληρωμένα «τρολ» του Διαδικτύου. Άλλωστε, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, fake news και τρολ είναι έννοιες ταυτόσημες.

Η Δικαιοσύνη πρέπει απρόσκοπτα και ανεπηρέαστα να επιτελεί το έργο της, να είναι τυφλή αλλά όχι μονόφθαλμη. Άραγε, τι έχει γίνει με το βούλευμα που αφορά τους υπουργούς του Κ. Καραμανλή; Με τις καταγγελίες για το προσφυγικό, τον κ. Σόρος και τη ΔΕΠΑ;

Άμεσα ξεκινά η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Ποια είναι για εσάς τα κομβικά σημεία;

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθούν, δυστυχώς, να αλλάξουν ατζέντα, εργαλειοποιώντας και τη Συνταγματική Αναθεώρηση για κομματικά οφέλη. Επί 2,5 χρόνια συνειδητά καθυστερούσαν προχωρώντας σε παρακοινοβουλευτικές διαδικασίες. Τώρα ξεκινούν τη διαδικασία λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Η ΝΔ από την άλλη παρουσιάζει ξανά τη γνωστή της αμηχανία. Άλλα λένε το πρωί, άλλα το βράδυ.

Είμαστε ωστόσο σαφείς: Η Συνταγματική Αναθεώρηση πρέπει να γίνει ώστε να συγχρονιστεί το Σύνταγμά μας με τις απαιτήσεις του αύριο. Η Φώφη Γεννηματά έχει καταθέσει ήδη τις απόψεις της, θα ήθελα να σταθώ σε τρεις:

1) Τη θέσπιση κανόνων για την αναβάθμιση των αυτοδιοίκητων αρμοδιοτήτων, τη χειραφέτηση των ΟΤΑ και τη δημοσιονομική αποκέντρωση. Την ενίσχυση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και την Κοινωνική Πολιτική.

2) Εγγύηση της πολιτείας για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης όλων των πολιτών.

3) Αντιμετώπιση των ζητημάτων που θέτει η ψηφιοποίηση της κοινωνίας και της οικονομίας, καθώς και κατοχύρωση των δικαιωμάτων του πολίτη στην 4η βιομηχανική επανάσταση.

Τι προϋποθέτει η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ για την οποία έχετε μιλήσει;

Στρατηγική ήττα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σημαίνει ανατροπή της μιζέριας και του διχασμού. Σημαίνει την ήττα της προπαγάνδας και των «ψεκασμένων» ιδεών που διέσπειραν αντάμα με τους ΑΝΕΛ και τους άλλους δεξιούς και ακροδεξιούς συμμάχους τους στις πλατείες των αγανακτισμένων.

Σημαίνει το τέλος της πολιτικής απάτης του κ. Τσίπρα και της αυταπάτης με τους νόμους Παρασκευόπουλου και Κατρούγκαλου. Σημαίνει ελπίδα για τους πολλούς, με επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους, ευκαιρίες στην Παιδεία, πρόσβαση στην Υγεία και την αξιοπρεπή εργασία.

Σημαίνει προστασία της πρώτης κατοικίας, διαγενεακή δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, αντιμετώπιση του δημογραφικού και διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων. Στρατηγική νίκη για εμάς είναι να ονειρευτούν οι Έλληνες ξανά την πατρίδα μας κυρίαρχη των εξελίξεων και όχι ζητιάνο των δανειστών.

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα για τον νέο φορέα; Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ή με ΝΔ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά «στρώνει το χαλί» στον κ. Μητσοτάκη. Εμείς θα σεβαστούμε την ψήφο των πολιτών. Η αγωνία των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να βρουν συμπλήρωμα τούς κάνει αμήχανους και διαχειριστές. Εμάς μας αφορά η αγωνία των πολιτών στην καθημερινότητα. Το Κίνημα Αλλαγής δεν γεννήθηκε ως συμπλήρωμα αλλά ως πρωταγωνιστής. Μετά από τόσα χρόνια θυσιών, η λύση δεν είναι ούτε η μιζέρια και η φτώχεια με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε η επιστροφή στη συντήρηση και την ασυδοσία των αγορών της ΝΔ. Πηγαίνοντας προς τις κάλπες, ζητάμε εντολή για να γίνουμε δύναμη ανατροπής. Αυτό είναι άλλωστε που ενδιαφέρει τον κόσμο. Η βελτίωση της ζωής του.

Σε λίγες ημέρες ανακοινώνετε τη λίστα με τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά σας για τις εθνικές εκλογές. Θα είστε υποψήφιος σε κάποια περιφέρεια ή θα σας ενδιέφερε περισσότερο να συμμετάσχετε στο ευρωψηφοδέλτιο;

Η νέα γενιά του Κινήματος, όλοι εμείς που πιστέψαμε στην πολιτική των πολιτών και συμμετείχαμε στα δύσκολα χρόνια που πέρασαν θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των επόμενων εκλογών γιατί πιστεύουμε ότι είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε όσα μας κρατάνε πίσω. Κάνετε λίγες ημέρες υπομονή και θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Στο Καρφί», 24/11/2018