Αποκαρδιωτικά είναι τα νούμερα για την κυβέρνηση από τη νέα δημοσκόπηση της MRB που έγινε για λογαριασμό της «Realnews», καθώς σχεδόν οι επτά στους δέκα Έλληνες δεν της έχει εμπιστοσύνη για το αν θα καταφέρει η χώρα το 2018 να βγει καθαρή από το μνημόνιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 66,3% θεωρεί πως θα χρειαστεί πιστοληπτική γραμμή στήριξης, ενώ μόλις το 17% πιστεύει πως η χώρα θα βγει καθαρή από το μνημόνιο.

Τα νούμερα δείχνουν πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην τωρινή κυβέρνηση και αυτό αποτυπώνεται στο μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει εθνικός διάλογος για τη μεταμνημονιακή περίοδο.

Συγκεκριμένα, το 76,5% πιστεύει πως πρέπει να υπάρχει εθνικός διάλογος, με μόλις το 13,8% να διαφωνεί με αυτό το ενδεχόμενο.

Σε αυτούς που συμφωνούν να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων τάσσεται το 82,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 75,8% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, το 65,9% της Χρυσής Αυγής, το 78,7% της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το 72,7% του ΚΚΕ, το 76,9% του Ποταμιού, το 80,2% των ΑΝΕΛ, το 64,5% της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και το 63,5% όσων δεν τάσσονται υπέρ κάποιου κόμματος.