Απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις για τη στάση των δύο κυβερνώντων κομμάτων στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, ο κ. Παππάς αρκέστηκε να πει πως υπάρχει καλό κλίμα στις συνομιλίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αλλά ερωτώμενος για το αν το ζήτημα έχει μπει στην τελική ευθεία ώστε να υπάρξει μια κοινή θέση των δύο κυβερνώντων κομμάτων, δεν προεξόφλησε τίποτα. Περιορίστηκε στο να πει πως δεν θα υπάρξει ζήτημα δεδηλωμένης, καθώς υπάρχει πλειοψηφία για την επίλυση των προβλημάτων με τη γείτονα χώρα.

«Η χώρα μας μπορεί να διατελέσει κεντρικό "παίκτη" στα Βαλκάνια και αυτός είναι ένας ρόλος που κακώς τον είχαμε απαρνηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στο θέμα των πλειστηριασμών, λέγοντας πως γίνεται προσπάθεια «δημιουργίας εντυπώσεων» από τρίτους, αλλά και πως ο κόσμος «αποδέχεται ότι μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις η κυβέρνηση προσπαθεί για το καλύτερο».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, λέγοντας πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρηματίες για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, με μια τιμή εκκίνησης η οποία επιτεύχθηκε από τον περυσινό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.