Νέα ένταση στις σχέσεις των κυβερνητικών κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προκαλεί ο αποκλεισμός των βουλευτών του κόμματος του Πάνου Καμμένου από τα προεδρεία των επιτροπών της Βουλής. Οι αρχαιρεσίες στις επιτροπές είχαν προγραμματιστεί όπως κάθε χρόνο για αυτές τις ημέρες. Κι ενώ από το 2015 η άτυπη συμφωνία μεταξύ των συγκυβερνώντων προέβλεπε ότι σε κάθε τριμελές προεδρείο (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας) θα περιλαμβανόταν κι ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ, σήμερα το πρωί οι βουλευτές των ΑΝΕΛ είδαν ότι στη νέα σύνθεση των προεδρείων δεν υπήρχε κανένας τους. Αυτός που αντέδρασε εντονότερα ήταν ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος αντικαθίσταται στο προεδρείο της Επιτροπής Οικονομικών από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μπγιάλα.

«Κλαίω κάθε φορά που οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν αντίσταση στο πρόσωπό μου» σχολίασε ειρωνικά ο κ. Καμμένος, ενώ συνεργάτες του έλεγαν ότι αυτά δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν παραμονή του πολυνομοσχεδίου.

Συνολικά τα προεδρία των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Μορφωτικών Υποθέσεων, Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης και Κοινωνικών Υποθέσεων θα συγκροτηθούν απο 18 βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ.