Κατά της εκλογής του Μουφτή, την οποία έχει εξαγγείλει ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, τάχθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την μη υποχρεωτική εφαρμογή της Σαρία,  παρουσία, μάλιστα, του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Στην ομιλία του εικαλέστηκε τη νομολογία του ΣτΕ το 2003, σύμφωνα με την οποία η εκλογή Μουφτή από τους μουσουλμάνους πολίτες αντίκειται του τρόπου ορισμού των λοιπών δημοσίων υπαλλήλων και των δικαστικών, οι οποίοι δεν εκλέγονται από τους έλληνες πολίτες. «Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι δυνατόν για μια κατηγορία πολιτών να γίνεται η εκλογή ενός προσώπου από το σύνολο των μουσουλμάνων» ανέφερε ο κ. Κατσίκης, διαχωρίζοντας έτσι την δική του θέση από την επίσημη θέση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ που τάσσεται υπέρ του περιορισμού της Σαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά της εκλογής του Μουφτή έχει ταχθεί και ο έτερος βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δ. Καμμένος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι διαφωνεί πλήρως με τις σχετικές δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου.