Ανακοίνωση με την οποία ζητά την παραδειγματική τιμωρία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Κατσίκη για τις ομοφοβικές δηλώσεις του εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα, τονίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που βουλευτές εκφράζουν ομοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις από το βήμα της Βουλής

«Ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ έχουν επανειλημμένως εκφραστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο. Πρόσφατα όμως ο κ. Κατσίκης έφτασε στο σημείο, σε μία άνευ προηγουμένου ομοφοβική έξαρση, να εξισώσει έμμεσα την ομοφυλοφιλία με το παιδοφιλία».

Από τη Λαϊκή Ενότητα υπογραμμίζουν ωστόσο ότι προκαλεί αλγεινή εντύπωση και ερωτηματικά η απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής, να μην προχωρήσει στην παραδειγματική τιμωρία (επίπληξη ή ποινή) του βουλευτή, μένοντας στο χαρακτηρισμό «προσβλητική».

Το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, υποστηρίζει ότι η αντιμετώπιση του από την επιτροπή της Βουλής σχετίζεται με το γεγονός πως είναι βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

«Η απόφαση – «χάδι» της Επιτροπής ουσιαστικά αθωώνει τον κ. Κατσίκη και «κλείνει το μάτι» στους βουλευτές που προβαίνουν σε ομοφοβικές, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες δηλώσεις, δίνοντας θεσμική υπόσταση στην ατιμωρησία» σημειώνει η Λαϊκή Ενότητα, που προσθέτει ότι απαιτεί την παραδειγματική πειθαρχική τιμωρία του κ. Κατσίκη σύμφωνα με το άρθρο 2 του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου».