Ο οδικός χάρτης των προσυνεδριακών διαδικασιών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Συντονιστικής Γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του «Κινήματος Αλλαγής» που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, υπό την προεδρεία του Συντονιστή Βασίλη Κεγκέρογλου.

Πρόκειται για το 29μελές όργανο που ανακοινώθηκε την Κυριακή και θα «τρέξει» τις διαδικασίες του ιδρυτικού συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 16 - 18 Μαρτίου. 

Σύμφωνα με την απόφαση του οργάνου, την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, θα συνεδριάσει στο Caravel, η ολομέλεια της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, η σύνθεση της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη.

Στην ΟΕΣ θα συμμετέχουν εκπρόσωποί των κομμάτων και των κινήσεων που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής , οι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ, εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Κοινωνικών Επαγγελματικών και Επιστημονικών φορέων, όλα τα μέλη της Επιτροπής Διεξαγωγής Εκλογών (ΕΕΔΔ) ανάδειξης επικεφαλής καθώς και προσωπικότητες και στελέχη του χώρου.

Στη συνεδρίαση, εκτός των άλλων, θα αποφασιστεί η συγκρότηση των επιτροπών, των ομάδων εργασίας και των γραμματειών για το πρόγραμμα, τη διακήρυξη, τη διεθνή θέση της χώρας, το καταστατικό, τον προσυνεδριακό διάλογο, τα οικονομικά.

Στην ΟΕΣ θα ανακοινωθούν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις εκλογικές διαδικασίες, το αναλυτικό πρόγραμμα μέχρι το συνέδριο και η δημιουργία του Forum Νέας Γενιάς.

Τα μέλη της ΟΕΣ θα ενταχθούν σε επιτροπές, ομάδες εργασίας που επιθυμούν, στις οποίες επιπλέον θα κληθούν να συνεισφέρουν ειδικοί επιστήμονες, έμπειρα και διακεκριμένα στελέχη της κοινωνίας.

O προσυνεδριακός διάλογος ξεκινά στις 15 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως την 1η Μαρτίου, ενώ τα κείμενα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 14 Φεβρουαρίου.

Ο διάλογος θα πραγματοποιηθεί τόσο με εκδηλώσεις σε κάθε νομό και κάθε μεγάλο δήμο, όσο και διαδικτυακά.

Η  εκλογή των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου, με μονοσταυρία, ανά καλλικρατικό δήμο και ανά διαμέρισμα στις μεγάλες πόλεις, ενώ το σώμα - μητρώο των ψηφισάντων θα κλείσει μια εβδομάδα πριν τις εκλογές συνέδρων.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Κινήματος Αλλαγής, το συνέδριο θα διατυπώσει τη Διακήρυξη του Κινήματος Αλλαγής, την προοδευτική προγραμματική Πρόταση, το Σχέδιο Ελλάδα και τις πολιτικές θέσεις σε όλους τους τομείς, το καταστατικό για τη σύγχρονη δομή και λειτουργία του Κινήματος, των οργανώσεων καθώς και την ανάδειξη των οργάνων.