Με σκληρή γλώσσα κατά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, μίλησε ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο βουλευτής της Β’ Αθηνών, κ., με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο, επιτέθηκε στον κ. Μουζάλα, τονίζοντας πως τα όσα συνέβησαν επιβεβαίωσαν την ανικανότητα του ίδιου, όπως είπε, στο να χειριστεί τη κατάσταση.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης στάθηκε στους κατοίκους του νησιού που νοιώθουν οργή για τη κατάσταση που επικρατεί και αναρωτήθηκε για ποιον λόγο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η αποσυμφόρηση του νησιού, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.

«Τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στον προσφυγικό καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο καταφέρνουν, για πολλοστή φορά, καίριο πλήγμα στο αίσθημα ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας και εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για τους λόγους που η αποσυμφόρηση του νησιού δεν έχει, ακόμη, προχωρήσει. Σήμερα, ο κ. Μουζάλας μετέβη στο νησί και διαπίστωσε επί τόπου τα αποτελέσματα της ανικανότητάς του», δήλωσε αρχικά ο κ. Βαρβιτσιώτης και κατέληξε:

«Αναρωτιόμαστε, αν, τελικά, συμφωνεί με τον Υφυπουργό του, κ. Μπαλάφα, ο οποίος δήλωσε χθες ευθαρσώς πως ‘’δεν είναι τρομερή η καταστροφή από τους μετανάστες στις τοπικές κοινωνίες των νησιών’’. Περιμένουμε, όταν επιστρέψει, να σταματήσει, επιτέλους, να εθελοτυφλεί και να υιοθετήσει τις προτάσεις που κατέθεσε από τη Χίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το προσφυγικό - μεταναστευτικό».