Με την τυπική αποδοχή της  παραίτησης του υφυπουργού παιδείας Κώστα Ζουράρι ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Το δίλημμα του πρωθυπουργού φαίνεται να εντοπίζεται πλέον στον χρόνο που θα γίνουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να προχωρήσει σε διορθωτικές αλλαγές στα τέλη Ιανουαρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, δηλαδή αμέσως μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Με την εμπλοκή Ζουράρι όμως, τα πράγματα μπορεί να πάρουν άλλη τροπή. Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν πάντως στα «Παραπολιτικά» ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα λόγο να επισπεύσει αυτήν τη διαδικασία δείχνοντας ότι σέρνεται πίσω από τις λεκτικές ακρότητες ενός υπουργού του και άρα οι οποίες κινήσεις γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν στο χρόνο τους. Μέχρι τότε η θέση του υφυπουργού θα παραμείνει κενή.  

Το  κλίμα στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ είναι βαρύ, καθώς ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος ζήτησε την αποπομπή του Κώστα Ζουράρι και από το κόμμα, ενώ και άλλα στελέχη βρίσκονται κοντά σε αυτή την άποψη. Το  ενδεχόμενο ωστόσο δεν είναι απλό καθώς η οριακή κυβερνητική  πλειοψηφία των 153 δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ελιγμούς. Όλα ξεκίνησαν με τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, όπου με όσα είπε ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και του Άρη. Χρησιμοποιώντας συνθήματα και μιλώντας ιδιαίτερα χυδαία για τους φιλάθλους των δυο ομάδων, είπε «Βουντού, βουντού, βουντού, και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος κάθισαν 10.000 γαύροι…». Το επανέλαβε γελώντας πολλές φορές, ενώ δεν έμεινε εκεί αλλά σε άλλη ερώτηση του παρουσιαστή καταφέρθηκε κατά του Άρη λέγοντας «Ποιος γ… τον Άρη».  

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος πληροφορήθηκε τα όσα είπε ο βουλευτής του κόμματος, του τηλεφώνησε και σε έντονο ύφος του ζήτησε την παραίτησή του. Αμέσως μετά επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει σχετικά με τα όσα είχαν γίνει, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγες ώρες είχε ενημερωθεί για τον θάνατο του στενού του φίλου και συνεργάτη Θοδωρή Μιχόπουλου.    

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός τού είπε ότι ήταν δικό του θέμα για το πώς θα χειριστεί τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, του εξέφρασε ωστόσο τη δυσαρέσκειά του και την ενόχλησή του για τα όσα είπε ο Κώστας Ζουράρις. Ο υφυπουργός Παιδείας έστειλε αμέσως επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, μέσα στην οποία ανέφερε «Ερίδματε (σ.σ. καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε, υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από τη θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός, την κυβερνητική αλληλεγγύη και συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις».  

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο πρωθυπουργός θα λάβει την απόφασή του αν θα κάνει δεκτή την παραίτηση μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, σήμερα το βράδυ. Έντονα αντέδρασε και η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η οποία με ανακοίνωσή της τόνισε: «Ο δημόσιος λόγος, ιδίως όταν εκφέρεται από ανθρώπους που κατέχουν δημόσια αξιώματα, πρέπει να είναι προσεκτικός, κόσμιος και να μην προσβάλλει.  

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια και είναι άκρως προσβλητικά για τους φιλάθλους δύο συγκεκριμένων ομάδων.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης δεν υιοθετεί παρόμοιες εκφράσεις, σέβεται τους οπαδούς όλων των ομάδων και θεωρεί πως το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να γίνεται πεδίο αντιπαλότητας αλλά χώρος άμιλλας, ψυχαγωγίας και πολιτισμού».