Με τον Πάνο Καμμένο αναμένεται να συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συζητήσει το θέμα Ζουράρι και τις παρενέργειες που δημιουργήθηκαν από αυτό.

Οι δυο εταίροι θα εξετάσουν τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Κώστα Ζουράρι καθώς και ο νέος υφυπουργός Παιδείας θα προέρχεται από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.  

Την ίδια στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένο από την προσχώρηση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μία επιπλέον ψήφος είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία.  

Εντωμεταξύ ο πρωθυπουργός αναχωρεί για την Κύπρο, όπου θα διεξαχθεί η τριμερής σύνοδος ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιορδανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, εγκαινιάζει την ιδιαίτερης σημασίας Πρώτη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας  -Κύπρου - Ιορδανίας.  

Η τριμερής, η οποία έρχεται σε συνέχεια της ελληνικής πρωτοβουλίας για τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου και τη δημιουργία τριμερών σχημάτων Ελλάδας - Κύπρου με Αίγυπτο, Ισραήλ, Λίβανο και Παλαιστίνη, έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί η Ιορδανία είναι χώρα-κλειδί για την περιοχή και ένας από τους βασικούς πυλώνες σταθερότητας.  

Στην ατζέντα της τριμερούς θα συζητηθούν ζητήματα όπως:    

-Το μέλλον της περιοχής και ειδικότερα το συριακό ζήτημα και το προσφυγικό, το παλαιστινιακό, το Ιράκ, το Κυπριακό.    

-Οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ιορδανία και η ανάγκη στήριξης της τελευταίας, λόγω του μεγάλου βάρους που σηκώνει λόγω του προσφυγικού.    

- Διμερείς οικονομικές, ενεργειακές και μορφωτικές σχέσεις Ελλάδας - Ιορδανίας. Σημειώνεται ότι επιφανή στελέχη της ιορδανικής ελίτ (πολιτικοί, στρατιωτικοί και διπλωμάτες) έχουν φοιτήσει στην Ελλάδα και είναι ελληνόφωνοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και ο αντιπρόεδρος της ιορδανικής Βουλής που είναι ελληνόφωνος. Η ελληνική πλευρά στηρίζει και θέλει να συνεχιστεί αυτή η σχέση.  

Στο περιθώριο της συνόδου θα  υπογραφούν:  

- Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.  

- Συμφωνία για προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.  

- Διακρατικές συμφωνίες αναγνώρισης ναυτικής ικανότητας μεταξύ Ελλάδας και Ιορδανίας και μεταξύ Κύπρου και Ιορδανίας (Ελλάδα και Κύπρος λόγω συμμετοχής τους στην Ε.Ε.δεν χρειάζεται να υπογράψουν τη συμφωνία αυτή μεταξύ τους).