«Όταν ένας βουλευτής φεύγει από ένα κόμμα, ακολουθεί τον δρόμο του. Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει μετά. Όπου και να πήγαινε δεν θα με ενδιέφερε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM, αναφερόμενος στη μεταγραφή της κ. Μεγαλοοικονόμου στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύψεις  ωστόσο έκανε ο κ. Λεβέντης και για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, δηλώνοντας ότι «Η συμφωνία έχει γίνει. "Νόβα Ματσεντόνια" θα είναι το όνομα.

Οι διαπραγματεύσεις είναι για τα μάτια του κόσμου. Μια τέτοια συμφωνία όταν αποκαλυφθεί θα την καταγγείλω και θα προσπαθήσω να την αναιρέσω»,  τόνισε και υπογράμμισε ότι θα παραβρεθεί στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε από την πλευρά του το τοπίο σχετικά με τη μεταγραφή της κ. Μεγαλοοικονόμου και τόνισε πως «Τα Κήθυρα απ' όπου κατάγεται δεν ψηφίζουν στη Β’ Πειραιά, αλλά στην Α’ Πειραιά. Τα μπέρδεψε η κα Μεγαλοοικονόμου. Είπε ότι πήρε ψήφους από τα Κήθυρα, ως υποψήφια στη Β’ Πειραιά. Τη γνώρισα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και ως συμπατριώτισσά μου την έβαλα επικεφαλής. Ίσως και να αδίκησα τότε και τον κ. Καλλιάνο που πήρε τη θέση του. Το κάναμε όμως για να έχουμε και μια γυναίκα στη Βουλή. Δεν το περίμενα ότι θα έφευγε και θα πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ. Την έβαλα στο ψηφοδέλτιο ως έμπιστη και αυτή την εμπιστοσύνη δεν την τίμησε. Πριν μέρες μπήκε στο γραφείο μου κι άρχισε να μας βρίζει, επειδή έστειλα τον Μάριο Γεωργιάδη στο συνέδριο της ΝΔ. Τι είπε ο Μάριος στο συνέδριο; Ότι αν αλλάξουν κάποιες απόψεις στη ΝΔ πολλά μπορούν να γίνουν, ίσως και να συγκλίνουμε. Αυτό το είπαμε και στον ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να περάσουν τα εννιά σημεία που πάντα θέτουμε ως προϋπόθεση».

Αναφορικά με τις μεταγραφές, ο κ. Λεβέντης σημείωσε επίσης πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ "ονειρεύεται" βουλευτές, με αυτό τον τρόπο δεν θα τους έχει. Δεν τον τιμά τον κ. Τσίπρα να σκέφτεται έτσι», ανέφερε για τον κ. Μεγαλομύστακα και για το φλερτ που φημολογείται ότι υπάρχει μεταξύ του βουλευτή και του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε αρχηγός εκτιμά ότι οι βουλευτές του είναι έμπιστοι. Όμως ο Τσίπρας βλέπει ότι έχει ρήγμα το κυβερνητικό του στρατόπεδο και ετοιμάζονται βουλευτές των ΑΝΕΛ να φύγουν κι έτσι με ατιμία προσπαθεί να "κλέψει" βουλευτές».