Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι αναταράξεις από τον σάλο που προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη πως το όνομα των Σκοπίων δεν έχει σημασία και πως δεν θα είχε αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό».

Πριν από λίγη ώρα, ο αντίπαλος του κ. Αναστασιάδη στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της Κύπρου, πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ξεκαθαρίζοντας πως «ο κυπριακός ελληνισμός συντάσσεται διαχρονικά και ομοφώνως με την εθνική γραμμή».  

Μολονότι στην επιστολή του ο κ. Παπαδόπουλος, γιος του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, δεν κάνει ονομαστική αναφορά στον κ. Αναστασιάδη, η κίνησή του ερμηνεύεται ως μια ξεκάθαρη αποδοκιμασία των όσων δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου.

Αφήνει μάλιστα σαφώς να εννοηθεί ότι τέτοιου είδους δηλώσεις επιφέρουν επιζήμιες επιπτώσεις σε όλα τα εθνικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου και του Κυπριακού: «Με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τη δημόσια συζήτηση που έχει προκύψει, θεωρώ υποχρέωσή μου να σας διαβεβαιώσω και εκ μέρους των προέδρων των κομμάτων και επικεφαλής των κινήσεων που στηρίζουν την υποψηφιότητά μου για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές ότι στηρίζουμε πλήρως τις αποφάσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας. 

Κάθε άλλη άποψη επιφέρει βαρύ πλήγμα στην ενιαία εθνική γραμμή με επιζήμιες επιπτώσεις επί των εθνικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού, αφού μεταξύ άλλων ενθαρρύνει την αδιαλλαξία και την επιθετικότητα γειτονικών χωρών» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος.    

Ολόκληρη η επιστολή: