Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε στις 5.30 το απόγευμα η συνεδρίαση του «μίνι» Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση συμμετείχε όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (οι κ.κ. Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Αμανατίδης, Κουίκ), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Περιβάλλοντοςκαι Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις επαφές του πρωθυπουργού στο Νταβός, τόσο στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ όσο και στο περιθώριο του, και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ.

Στις 18.30 αναμένεται ο πρωθυπουργός να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματίσει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς το Σάββατο. 

Διαβάστε: Το πρόγραμμα των συναντήσεων Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά για λίγη ώρα, καθώς θα αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ωστόσο, πηγές της ΝΔ τόνιζαν ότι «είναι πολύ αργά για ουσιαστική ενημέρωση από τον πρωθυπουργό».

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά και το ραντεβού έκλεισε για τις 12:30 το Σάββατο.

Στις 13:30 ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στις 15:00 στο Μέγαρο Μαξίμου θα μεταβεί ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ στις 17:00 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο μίνι «πόλεμος» με την Γεννηματά πριν τη συνάντηση

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της συνάντησης του Σαββάτου, έγινε γνωστό από τους συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ κι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Αλλαγής, ότι κ. Γεννηματά τόνισε κατά την επικοινωνία της με τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα μεταβεί θεσμικά στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντάς του ότι δεν έχει εξασφαλίσει συναινέσεις. 

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για μυστική διπλωματία και κινήσεις που διχάζουν τον ελληνικό λαό. Η ίδια ζήτησε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για το οποίο, όπως έγινε γνωστό από τις ίδιες πηγές, ο Τσίπρας επιφυλάχθηκε.

Διαβάστε: Γιατί η Γεννηματά ζήτησε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών από τον Τσίπρα

Ωστόσο, η διαρροή του παραπάνω διαλόγου προκάλεσε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, με κυβερνητικό αξιωματούχο να σχολιάζει ότι «η κυρία Γεννηματά πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη πολιτική δυσκολία για να προβαίνει σε ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων της με τον πρωθυπουργό, πριν ακόμα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου για ενημέρωση».

Στο σχόλιο αυτό ανταπάντησε το περιβάλλον της κ. Γεννηματά με το σχόλιο «δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα το ποιος λέει ψέμματα σε αυτόν τον τόπο είναι πια γνωστό».

Διαβάστε: «Πόλεμος» Τσίπρα - Γεννηματά για τη συνάντηση για το Σκοπιανό

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ