Κλείνοντας οριστικά πίσω του την πόρτα της συναίνεσης στο θέμα του Σκοπιανού αποχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντηση που είχε για 40 λεπτά με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός από χθες έχει αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης τόσο του υπουργικού του συμβουλίου, όσο και του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών για τις επαφές του στο Νταβός με τον Σκοπιανό ομόλογό του για το θέμα του Σκοπιανού.

Μπορεί ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αρχικά ήταν αρνητικός να αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Τσίπρα για ενημέρωση, ωστόσο μόνο, όπως διευκρίνισε, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου.

Η θέση και στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας παραμένει σταθερή και σύμφωνα με πληροφορίες κατά το τετ-α-τετ του με τον πρωθυπουργό σημείωσε σ’ αυτόν ότι οι έντονες αντιδράσεις  που προκλήθηκαν στο εσωτερικό της χώρας είναι αποτέλεσμα των κακών χειρισμών της πολιτικής του κ. Τσίπρα και επανέλαβε ότι «Δεν χρειάζεται να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Να αναζητήσουμε λύση για τα Σκόπια σε μια καλύτερη συγκυρία».

Η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν διάρκειας 40 λεπτών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «ναι» στην τετ-α-τετ ενημέρωση με τον πρωθυπουργό για το Σκοπιανό, ωστόσο η θετική του απάντηση ήταν όπως διευκρίνισε στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να συναινέσει με την γραμμή της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, εκτιμώντας άλλωστε ότι η ενημέρωση ή το πολιτικό συμβούλιο των αρχηγών έπρεπε να είναι η προτεραιότητα του πρωθυπουργού κι όχι η τελευταία του κίνηση μετά το αδιέξοδο που διαπίστωσε στο θέμα της ονομασίας.

Οι λάθος χειρισμοί της κυβέρνησης στο σοβαρό εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, δεν θα βρουν άλλοθι στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνουν στελέχη της Πειραιώς.

Ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει δηλώσεις από τη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. 

Αμέσως μετά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Τσίπρας συναντά:

- Στις 12:30, με την Φ. Γεννηματά, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  

- Στις 13:30, με τον Δ. Κουτσούμπα, γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ  

- Στις 15:00, με τον τον Στ. Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού και  

- στις 17:30, με τον Β. Λεβέντη, πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων    

Σε βαρύ κλίμα οι συναντήσεις Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς

Κοινή εθνική γραμμή, αναζητεί απελπισμένα ο Αλέξης Τσίπρας, για το θέμα της ονομασίας του Σκοπιανού, προβαίνοντας την τελευταία στιγμή σε πρωτοβουλίες, οι οποίες έπρεπε να είχε αναλάβει εδώ και καιρό.  

Μετά το μπαράζ των συναντήσεων που είχε χθες με τους υπουργούς του, αλλά και με τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, ο οποίος επιμένει στο όχι στον όρο Μακεδονία στην ονομασία και φαίνεται ότι προκαλεί ισχυρούς κλυδωνισμούς στον κυβερνητικό σχηματισμό, αλλά και μετά την ενημέρωση στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Τσίπρας, βλέπει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς.