O Προκόπης Παυλόπουλος και ο Κώστας Καραμανλής διατηρούν μια πολύ στενή φιλική σχέση και μάλιστα συνομιλούν τηλεφωνικά αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα περίπου τρία χρόνια που βρίσκεται στην Ηρώδου Αττικού έχει επισκεφtεί αρκετές φορές το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στην Παναγή Κυριακού, προκειμένου να κουβεντιάσουν για πολιτική και όχι μόνο.

Επίσης, συνηθίζουν να τρώνε οικογενειακώς στο σπίτι του Κ. Καραμανλή στη Ραφήνα, ωστόσο εδώ και μερικές εβδομάδες εκκρεμούσε μια πρόσκληση του κ. Καραμανλή στον πρώτο πολίτη της χώρας για ένα οικογενειακό γεύμα στο σπίτι του στη Ραφήνα, και την περασμένη Κυριακή, οπότε ο κ. Παυλόπουλος συνέπεσε να μην έχει κάποια προγραμματισμένη επίσκεψη εκτός Αθηνών, ήρθε η ώρα να γίνει αυτό το τραπέζι.  

ΑΣΦΑΛΕΙΑ  

Τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί στη γειτονιά όπου μένει ο πρώην πρωθυπουργός στη Ραφήνα ήταν εκείνη την ημέρα πιο έντονα από τα συνηθισμένα και οι περίοικοι αντιλήφθηκαν ότι επίκειτο επίσκεψη κάποιου υψηλού προσκεκλημένου. Γύρω στη 1:30 μ.μ. το αυτοκίνητο του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα σταμάτησε έξω από το σπίτι του ζεύγους Καραμανλή. Η σύζυγος του προέδρου Σίσσυ Παυλοπούλου είχε πάει μόνη της λίγο νωρίτερα, ενώ ο κ. Παυλόπουλος έφτασε απευθείας από το γραφείο του, όπου, αν και ημέρα αργίας, είχε προγραμματίσει κάποια ραντεβού.

Στην πόρτα τον υποδέχθηκαν ο Κώστας και η Νατάσα Καραμανλή, ενώ στο σαλόνι, εκτός από τη σύζυγο του προέδρου, βρίσκονταν και τα δύο παιδιά του πρώην πρωθυπουργικού ζεύγους. Τα δίδυμα Αλέξανδρος και Αλίκη, που φέτος κλείνουν τα 15 τους χρόνια, χαιρέτησαν ευγενικά αλλά και θερμά τον υψηλό επισκέπτη και λίγο αργότερα πέρασαν όλοι μαζί στην τραπεζαρία για το γεύμα. Στο τραπέζι κάθισαν και οι έξι, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες των «Π», ανάμεσα στα γευστικά πιάτα και το κόκκινο κρασί -για τους ενήλικους- οι συζητήσεις έδωσαν και πήραν για όλα τα θέματα.

Από την υψηλή πολιτική μέχρι τα… μαθήματα των δίδυμων στο σχολείο. Το Σκοπιανό ασφαλώς ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα που κουβέντιασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρώην πρωθυπουργός, καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο έδιναν το «παρών» ο θείος του πρώην πρωθυπουργού Αχιλλέας, και ο εξάδελφός του και βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας. Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο κ. Καραμανλής ενημερωνόταν για την εξέλιξη του συλλαλητηρίου από τους πολλούς και καλούς φίλους που έχει στη Θεσσαλονίκη, όπου άλλωστε είναι και η εκλογική του περιφέρεια από το 1989, όταν πρωτοεξελέγη βουλευτής.

Τα δύο ζευγάρια, τα οποία στο παρελθόν συναντώνταν πιο τακτικά, φαίνεται ότι είχαν πολλά να πουν. Έτσι, συνέχισαν την κουβέντα και στο σαλόνι του σπιτιού, απολαμβάνοντας τον απογευματινό τους καφέ, και μάλιστα ο γιος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξανδρος συζήτησε και αυτός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -ο οποίος του έχει μεγάλη αδυναμία-, καθώς είχε αρκετές απορίες που σχετίζονταν με θέματα που αφορούν την Προεδρία της Δημοκρατίας.  

Αποχώρηση

Γύρω στις 5:30 μ.μ., όταν ξεκίνησε να νυχτώνει, το προεδρικό ζεύγος αποχαιρέτισε τον Κώστα και τη Νατάσα Καραμανλή και τα δύο παιδιά και αναχώρησε. Ο κ. Παυλόπουλος, μάλιστα, έφυγε κατευθείαν για το Προεδρικό Μέγαρο, όπου βρίσκεται επί καθημερινής βάσης, αλλά και τα Σαββατοκύριακα, όταν είναι στην Αθήνα και βρίσκει την ευκαιρία να κάνει ραντεβού με προσωπικούς φίλους του, τους οποίους λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορεί να βλέπει συχνά όπως στο παρελθόν.

Την επόμενη ημέρα, και συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας, οι κ.κ. Παυλόπουλος και Καραμανλής είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και πάλι, αυτή τη φορά όμως στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, εξέχοντος στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, καθώς έκλεισαν έξι χρόνια από τον θάνατό του.  

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018