Άμεση ήταν η αντίδραση του πολιτικού κόσμου και των κομμάτων, μετά την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου σημειώθηκε από αγνώστους, πιθανώς αντιεξουσιαστές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Οι άγνωστοι που έφτασαν στο σπίτι του Μίκη στην Ακρόπολη πέταξαν κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού του μουσικοσυνθέτη και έγραψαν απειλητικό μήνυμα σε τοίχο του σπιτιού. 

ΝΔ: Οι παρακρατικές μέθοδοι δεν φοβίζουν τους πολίτες

Με κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει η ΝΔ τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη λίγες ώρες πριν από το συλλαλητήριο. Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για παρακρατικές μεθόδους που όμως δεν φοβίζουν τους πολίτες, ενώ καταστά υπεύθυνη την κυβέρνηση για την ασφάλεια των πολιτών κατά το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.

Υπενθυμίζουμε - για άλλη μία φορά - ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.

Χρηστίδης: Καταδικαστέα η επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες».

«Για πόσο καιρό, όμως, θα καταδικάζουμε επιθέσεις εναντίον πολιτών και πολιτικών; Πόσο δηλητήριο θα χυθεί ακόμη; Οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Δεν χωρούν νέοι διχασμοί» επισήμανε ο κ. Χρηστίδης.

Θεοδωράκης: Η ιστορία του Μίκη δεν μουτζουρώνεται

«Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα [...] Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, που έχει ξεκαθαρίσει ότι αντιτίθεται στο συλλαλητήριο, δήλωσε:

«Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται.»

Γεωργιάδης: Τρέμουν το αυριανό (συλλαλητήριο)

«Εντάξει δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο. Ε όχι και οι κουκουλοφόροι να απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη! Τρέμουν το αυριανό (συλλαλητήριο)» σχολίασε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Κικίλιας: Αύριο θα πάρουν την απάντησή τους

«Nτροπή! Αύριο θα πάρουν την απάντησή τους. ‘’Ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο’’ ό,τι και αν κάνουν» δήλωσε από πλευράς του στο Twitter ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

«Επίθεση αναρχικών και στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Σπόνσορες της αυριανής συνάντησης» δήλωσε δηκτικά ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.