Σκληρή κόντρα του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη με τον υπουργό Δικαιοσύνη Σταύρο Κοντονή για την υπόθεση της Novartis. Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι «αν ο Παπαγγελόπουλος έχει λάβει άτυπη ενημέρωση, θα τον πάω φυλακή για κακούργημα, αν η Εισαγγελέας έχει άτυπη ενημέρωση, θα πάνε και οι δύο φυλακή», διερωτώμενος «πού ξέρουν τα ονόματα που περιέχονται στη δικογραφία οι υπουργοί Δικαιοσύνης, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί παραβίαση του συντάγματος».

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μόνο διαβιβαστική αρμοδιότητα και δεν μπορεί να ανοίξει τον φάκελο» είπε σχετικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ απάντησε: «Τον κ. Γεωργιάδη τον έχω ακούσει πολλές φορές να απειλεί με φυλακή διάφορα πολιτικά πρόσωπα. Τον έχω ακούσει για τον κ. Καμμένο, για τον κ. Πολάκη, τώρα έχει πιάσει εμένα και τον κ. Παπαγγελόπουλο. Να μην το μεταχειρίζεται τόσο πολύ αυτό, ότι θα στείλει στη φυλακή, γιατί καμιά φορά μπορεί να συμβεί το αντίθετο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ακόμα ότι επί των ημερών του στο υπουργείο Υγείας έγινε η μεγαλύτερη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, «καθώς μειώσαμε οριζόντια την τιμή σε 75.000 φάρμακα», συνεπώς και δεν γίνεται να υπάρχει εμπλοκή της υπουργίας και της τότε κυβέρνησης συνολικότερα στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η χρονική στιγμή που έφτασε ο φάκελος στη Βουλή δεν είναι τυχαία και έχει να κάνει με το συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα για το Σκοπιανό.

«Αν έχει δώσει εντολή ο πρωθυπουργός για τη μεταβίβαση του φακέλου στη Βουλή, έχει παρανομήσει» είπε τέλος ο Άδωνις Γεωργιάδης.