Σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την υπόθεση Novartis προχώρησε σήμερα ο κ. Δημήτρης Σταμάτης, βουλευτής ΝΔ και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.

Στον απόηχο των καταγγελιών, αλλά και λίγο πριν ο Αντώνης Σαμαράς, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis μέσω ανώνυμων καταγγελιών, καταθέσει μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Σταμάτης, υπεραμυνόμενος της άποψης ότι η όλη υπόθεση της Novartis είναι για μια «φθηνή σκευωρία», μίλησε για την… επιλεκτική μνήμη των «προστατευόμενων μαρτύρων», οι οποίοι με δόσεις κατέθεσαν τα ονόματα των πολιτικών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Η πρώτη ανάγνωση των στοιχείων της δικογραφίας που κατατέθηκε στη Βουλή εμφανίζει μια περίεργη διαδικασία στο θέμα των καταθέσεων των μαρτύρων» ανέφερε ο κ. Σταμάτης και κατήγγειλε ότι υπάρχει μάρτυρας που μίλησε πρώτα για άλλα πρόσωπα πολιτικά και μετά από κάποιες εβδομάδες θυμήθηκε και τον Αντώνη Σαμαρά. «Είναι περίεργο ότι ξεχνάει κάποιος να αναφέρει αρχικά σημαντικά πολιτικά πρόσωπα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Σταμάτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε επίσης ότι «στη δικογραφία δεν υπάρχει κανένας επώνυμος μάρτυρας.

Τώρα που η δικογραφία πάει στη Βουλή, όπου ενδεχομένως θα γίνει μια προκαταρκτική επιτροπή, αυτή θα κρίνει αν πρέπει να κληθούν στη Βουλή ή όχι. Θα έπρεπε να υπάρχουν και επώνυμοι μάρτυρες που θα επιβεβαιώσουν και την αξιοπιστία των προστατευόμενων μαρτύρων.

Ο φάκελος όμως έχει κλείσει. Δεν υπάρχει επώνυμος μάρτυρας. Πότε θα τον βρουν;». Ενστάσεις διατύπωσε και για τον τρόπο των μαρτυρικών καταθέσεων.

Οι μάρτυρες επικαλούνται ότι «γνωρίζουν», όχι ότι «είδαν». Τέλος, ο κ. Σταμάτης κατήγγειλε και τον χειρισμό της υπόθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης, και αναρωτήθηκε «Ποιον είδε ο κ. Τζανακόπουλος στον Άρειο Πάγο; Γιατί πήγε; Απαγορεύεται να ενημερωθούν άλλα πρόσωπα. Θα πρέπει και η δικαιοσύνη να απολογηθεί γι' αυτό». Τέλος, κατέληξε πως: «Προσπαθούν να πλήξουν τον Σαμαρά. Το κάνουν την ημέρα που εμφανίστηκε ο Σαμαράς στο συλλαλητήριο».