Λάβρος ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος για την υπόθεση της Novartis. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM και στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα «Εν Αθήναις», ο επίτροπος επανέλαβε ότι η δικογραφία είναι διάτρητη «και το έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός. Εδώ είμαστε μια μικρή χώρα και γνωριζόμαστε». Ξεκαθάρισε ότι δεν ανησυχεί για το θέμα, αλλά έσπευσε να πει με νόημα ότι το όνομά του μπήκε στη δικογραφία «στο παρά πέντε».

Ο κ. Αβραμόπουλος θύμισε ότι το φάρμακο επί των ημερών του στο υπουργείο Υγείας ήταν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης και πέρασε στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας το 2011, δύο χρόνια μετά τη δική του θητεία.

Σε ερώτηση αν μίλησε ποτέ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το όλο θέμα, απάντησε: «Ποτέ. Όταν μάλιστα το άκουσα, είπα μέσα μου "μάλλον κάποια πλάκα μου κάνουν"».

Ο επίτροπος ζήτησε να δοθεί άμεσα το πλήρες κείμενο της δικογραφίας για να αποκαλυφθεί η σκευωρία, να τιμωρηθούν οι ένοχοι για να μην υπονομευθεί το κράτος δικαίου.

Σε άλλη ερώτηση, αν επικοινώνησε με κυβερνητικά στελέχη μετά τις αποκαλύψεις, απάντησε: «Να πεις τι; Τώρα πήρε το δρόμο του το θέμα». Αλλά υπογράμμισε ότι ενημέρωσε τον Γιούνκερ πλήρως «και θα προβώ σε πλήρη ενημέρωση της Κομισιόν, όπως οφείλω. Στο χαρτοφυλάκιό μου είναι η τρομοκρατία, η δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος», όπως σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό: