Αγανάκτηση και λύπη εκφράζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σχετικά με την υπόθεση Novartis, δηλώνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν τον αφορά η υπόθεση, την οποία αντιμετωπίζει ως συκοφαντία υποκινούμενη με τη συμμετοχή θλιβερών ψευδομαρτύρων με κουκούλα.

«Γνωρίζετε ότι εδώ και πολλές δεκαετίες προσφέρω τις υπηρεσίες μου με κριτήριο το ήθος και με σεβασμό στον πολίτη και στο δημόσιο χρήμα. Για αυτό οι Ελληνες πολίτες με τιμούν διαχρονικά με την εμπιστοσύνη τους. Εκφράζω την αγανάκτησή μου και τη λύπη μου για το γεγονός ότι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ σημαντικά θέματα ο δημόσιος διάλογος μονοπωλείται από μια υπόθεση που έχει τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας» τόνισε στην αρχή της παρέμβασής τους. Σημειώνεται ότι η συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου δόθηκε από τα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα.

«Κανένας κουκουλοφόρος και καμία σκευωρία δεν θα ρίξει υπόνοια σκιάς στο πρόσωπό μου. Είναι θέμα ηθικής τάξεως και αξιοπρέπειας. Πρόκειται για σκευωρία, τα απίστευτα ψέματα δεν φέρουν τα χαρακτηριστικά της μαρτυρικής κατάθεσης ώστε αυτή να μπορεί να αξιολογηθεί. Εχουν προφανή σκοπό την καθοδηγούμενη ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση μου» συνέχισε.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως και αίτημα να ανακαλέσει άμεσα την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα για να προστατευθεί, όπως είπε, το κύρος της Δικαιοσύνης από κύκλους που λειτουργούν εξωθεσμικά.