«Οφείλει όλος ο πολιτικός κόσμος να συνδράμει στο να οδηγηθούμε στην αλήθεια και αυτοί που είναι καθαροί να βγουν καθαροί και αυτοί που είναι ένοχοι, πολιτικά ή μη πολιτικά πρόσωπα να "πληρώσουν", υπάρχει και η ποινική δίωξη, υπάρχει και η ηθική απαξία», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στην υπόθεση της Νοβάρτις.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «247» πρόσθεσε ότι «υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας το οποίο πρέπει κανείς να ακολουθήσει», επισημαίνοντας την ανάγκη «να επιμείνουμε όλοι στην πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση. Το σημαντικό είναι ότι πάει να φτιαχτεί μια υπερασπιστική γραμμή περιμετρικά και όχι για την ουσία του πράγματος. Εμπλέκονται και μέσα μαζικής ενημέρωσης», τονίζοντας χαρακτηριστικώς: «Πρέπει να τελειώνουμε με το παλιό και να χτίσουμε μια νέα νοοτροπία και αυτό πρέπει να συμβάλλουν όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

Αναφορικώς με το θέμα των διαπραγματεύσεων με τη πΓΔΜ ο ΑΝΥΕΘΑ σημείωσε ότι «εγώ δεν ξέρω αν θα βρεθεί λύση γιατί είναι ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο δυο, δηλαδή την Ελλάδα και τα Σκόπια αλλά αφορά και το πώς θα σταθεί η διεθνής κοινότητα, η οποία δεν καταλαβαίνει αρκετές φορές ακόμα και το θυμικό αρκετών ανθρώπων στην Ελλάδα ή κάποιων πολιτικών δυνάμεων».

Εκτίμησε δε ότι «μια συμφωνία διεθνούς επιπέδου και με την επικύρωση από την πλευρά των οργάνων του ΟΗΕ, παίρνει πια το χαρακτήρα του Διεθνούς Δικαίου και υπερισχύει. Είναι το πρώτο, το μεγάλο βήμα ώστε να λυθούν αυτά τα ζητήματα και σε αυτό θα πρέπει να επιμείνουμε» διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «Αυτό δεν είναι σαλαμοποίηση, γιατί αυτή η συμφωνία θα τα προβλέπει όλα».

Τέλος χαρακτήρισε ως γελοίο το επιχείρημα να μπει η πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και μετά αθετήσει τα συμφωνηθέντα: «Φανταστείτε μια χώρα να μπαίνει σε διεθνή οργανισμό και να τον κοροϊδεύει, πέρα από το γεγονός ότι υπάρχουν οι διαδικασίες της αποβολής, της διεθνούς κατακραυγής και απομόνωσης».