Η υπόθεση της Novartis δεν στέκεται καθώς δεν έχει νομικά πόδια, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 FM και την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα «Εν Αθήναις» ο πρώην υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Για τους προστατευόμενους μάρτυρες είπε πως δεν είναι σοβαροί, ενώ τόνισε ότι εάν οι μαρτυρίες δεν συνοδεύονται από κάποιον μάρτυρα επώνυμο δεν λαμβάνονται υπόψη από το δικαστήριο.

Τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στην υπόθεση της Novartis και ο πρώτος μάρτυρας εμφανίστηκε 10 μήνες αργότερα. Διερωτήθηκε πώς ο Τσίπρας ήξερε την ανάμειξη πολιτικών προσώπων, λέγοντας ότι πρώτα έστησε την υπόθεση και στη συνέχεια βρήκε τους μάρτυρες.

Ανέφερε πως η δικογραφία περιλαμβάνει εκτιμήσεις των μαρτύρων και πως σε κάθε νέα κατάθεση οι μάρτυρες πρόσθεταν ονόματα.

Σημείωσε πως παύει να υπάρχει το απόρρητο των καταθέσεων των μαρτύρων μετά τη δήλωση Πολάκη ότι είναι πρώην εργαζόμενοι της Novartis.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Σταμάτης είπε ότι οι σχέσεις Μητσοτάκη - Σαμαρά είναι άριστες.

Αναφέρθηκε και στο θέμα της ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι οι Σκοπιανοί ζητούν τον όρο «Μακεδονία» για να φτιάξουν έθνος, συντηρώντας τον αλυτρωτισμό.

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο στον κόσμο να διαπραγματεύονται πρωθυπουργοί για το θέμα της ονομασίας. Ερωτηθείς για τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της FYROM, διαφώνησε και είπε πως ο ίδιος κατά το παρελθόν είχε παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα ακριβώς γιατί διαφωνούσε.

«Θέλω να πιστεύω ότι εμάς δεν θα μας επηρεάσει άμεσα όλη αυτή η διαδικασία, διότι η Ελλάδα είναι μια περιοχή όασης σε μια περιοχή πάρα πολύ ταραγμένη. Πιθανότατα όμως θα υπάρξει αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιτέθηκε τέλος στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, λέγοντας ότι κινείται σε ιδεοληπτικό πλαίσιο.