Συνάντηση μεταξύ του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών δόθηκε στη δημοσιότητα όταν η συνάντηση βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη, αιφνιδίασε, καθώς πληροφορίες ήθελαν τους δύο άνδρες να έχουν επαφές στις 15-16 Φεβρουαρίου, στη Σόφια, στο περιθώριο της ανεπίσημης συνάντησης των επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των κρατών – μελών της ΕΕ και τον υποψήφιων προς ένταξη χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο άνδρες συναντώνται στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης των δύο χωρών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ενώ αύριο, Τρίτη, θα έχουν κοινή συνάντηση με τον απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Οι επαφές με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ εντάσσονται στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων τις οποίες έχει ήδη αναγγείλει ως μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας ο κ. Νίμιτς.

Από τις επαφές στη Βιέννη απουσιάζουν οι ειδικοί διαπραγματευτές των δύο χωρών, κ.κ. Βασιλάκης και Ναουμόφσκι, καθώς οι διαβουλεύσεις φαίνεται πως έχουν μεταφερθεί σε επίπεδο υπουργών.

Νωρίτερα, το Βαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (IBNA) μετέδωσε ότι οι δυο άνδρες θα συναντηθούν στις 15-16 Φεβρουαρίου στη Σόφια, στο περιθώριο της ανεπίσημης συνάντησης των επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των κρατών – μελών της ΕΕ και τον υποψήφιων προς ένταξη χωρών.