Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εφ' όλης της ύλης εξαπέλυσε ο βουλευτής ΝΔ Νίκος Δένδιας, κατηγορώντας την πως με την υπόθεση Novartis σκοπεύει «μόνο να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα» και όχι να ρίξει φως στην υπόθεση και συσχετίζοντάς της με την συγκυρία γύρω από την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Την ίδια ώρα τονίζει πως «κανείς δεν έχει αυταπάτες» για την πορεία της οικονομίας και την εποχή μετά το μνημόνιο, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για τις κινήσεις της Τουρκίας.

Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, ο Ν. Δένδιας αναφέρει σχετικά με τη Novartis πως «προκαλούν κατάπληξη όμως οι χειρισμοί της Κυβέρνησης και οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις της ώστε να πληγούν κόμματα της αντιπολίτευσης».

«Επιτέλους, οφείλει να αντιληφθεί η εκτελεστική εξουσία ότι πρέπει να αφήσει απερίσπαστη τη δικαιοσύνη από κάθε είδους υποδείξεις και καθοδηγήσεις, ώστε να διερευνήσει εις βάθος την υπόθεση» τονίζει, λέγοντας πως «δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία πλέον πως ο κύριος στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά "η λάσπη στον ανεμιστήρα" και η σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της, με στόχο επίσης το μικροκομματικό όφελος και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει η πολιτική της», δείχνοντας στην οικονομία.

Σχετικά με τη συγκυρία κατά την οποία ξέσπασε η υπόθεση και τα συλλαλητήρια για το όνομα της ΠΓΔΜ, χαρακτηρίζει «προφανές» πως «δεν αποτελεί σύμπτωση»: «Δυστυχώς, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι στην κυβέρνηση δεν έχουν τον παραμικρό ηθικό φραγμό και δεν διστάζουν να τορπιλίσουν κάθε προσπάθεια εθνικής συνεννόησης σχετικά με τις εξωτερικές απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως και στον χειρισμό των μεγάλων εκκρεμών ζητημάτων» αναφέρει.