Απαντήσεις για την υπόθεση Novartis στην οποία εμπλέκουν οι «προστατευόμενοι μάρτυρες» και το όνομά του έδωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στοn ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι οι καταγγελίες εις βάρος του είναι ανύπαρκτες, ενώ ανύπαρκτες χαρακτήρισε και τις καταγγελίες για ενδιάμεση εταιρεία με την οποία γίνονταν ο χρηματισμός.  

Ο πρώην υπουργός επέμεινε ότι η υπόθεση είναι «στημένη» κι ότι πρόκειται για σκευωρία εις βάρος πολιτικών προσώπων. «Όταν μιλάω για συμμορία, μιλάω και για αρχισυμμορίτη που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», επανέλαβε ο κ. Λοβέρδος. «Θα αποδείξω τις άσχετες καταγγελίες των κουκουλοφόρων» ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι και ο ίδιος θα ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

«Ετοιμάζω μήνυση κατά των ψευδομαρτύρων και κατά των εμπλεκομένων και θα ακολουθήσουν και αγωγές», αποκάλυψε ο κ. Λοβέρδος, και αναφερόμενος στους μάρτυρες τόνισε: «Δεν τους χαρακτήρισαν ως "μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος".

Όλα τα πρόσωπα αυτά σχετίζονται με την υπόθεση, άρα μπορούν να κληθούν στην Βουλή για να καταθέσουν. Είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθούν. Θα ζητήσω από την Επιτροπή Προανακριτικής να τους βγάλει τις κουκούλες. Μπορούν να το κάνουν. Κι αν δεν θέλουν να το κάνουν, θα πρέπει να τους φέρουν στη Βουλή με την κουκούλα ή με πανοπλία ακόμη».  

Τέλος, ανέφερε ότι θα ζητήσει από την κ. Τουλουπάκη να ανοίξει τους λογαριασμούς του και να ελεγχθούν πλήρως.