Αιχμηρός και ιδιαίτερα επιθετικός, ακόμη και ειρωνικός εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά του Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Παπαγγελόπους κατήγγειλε για εμμονή τον πρώην πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του για την υπόθεση Novartis αναφέρθηκε στον κ. Σαμαρά και όχι στο θέμα της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής.

Με ιδιαίτερα εριστικό τρόπο ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε ευθεία επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά και μίλησε για εσφαλμένη υπερασπιστική τακτική, η οποία προδίδει ταραχή και ανασφάλεια, ενώ χαρακτήρισε την τακτική του Αντώνη Σαμαρά ως «γνώρισμα φασίζουσας νοοτροπία και μέγιστης δημοκρατικής εκτροπής», αναφερόμενος στις απειλές. «Είναι εσφαλμένη η υπερασπιστική της τακτική, είναι φασίζουσα νοοτροπία και μέγιστη δημοκρατική εκτροπή οι απειλές ότι θα μας κλείσετε φυλακή.

Τι εννοεί ο Σαμαράς όταν λέει ότι θα μας πάει ως το τέλος; Ελπίζω να μην εννοεί τη φυσική μας εξόντωση. Με τις τοποθετήσεις αυτές και τις απειλές αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη. Ακόμη και μια γλάστρα να πέσει στο κεφάλι δικαστικών… ξέρετε τι θα συμβεί».  

«Παρανοϊκοί οι ισχυρισμοί του Σαμαρά»

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δήλωσε εκνευρισμένος από τις αντιδράσεις που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα σχετικά με τη διαδικασία της υπόθεσης. Ο κ. Παπαγγελόπουλος καταφέρθηκε κατά του Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με την υπερασπιστική του γραμμή μιλώντας για άστοχους, ακόμη και για παρανοϊκούς ισχυρισμούς.

«Εύχομαι ειλικρινά να αποδειχθούν όλοι αθώοι, όμως οι αντιδράσεις τους δεν τους βοηθούν καθόλου. Με αδικούν όσοι πιστεύουν ότι εγώ έστησα αυτό το σκάνδαλο. Αν συμβαίνει αυτό, τότε πρέπει να εργαστώ στο FBI. Μίλησα για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από δημιουργίας του ελληνικού κράτους. Δεν αναφερόμουν στον Αντώνη Σαμαρά. Μίλησα για μερική ενημέρωση και γενικά για όλο το μέγεθος του σκανδάλου. Υπενθυμίζω ότι ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Κοντονής δήλωσε ότι το σκάνδαλο Νοvartis είναι μεγαλύτερο και από το σκάνδαλο Siemens. Για σκάνδαλο μίλησε και η κα Ράικου. Και το FBI. Μήπως ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να μιλήσει και όλους αυτούς; Μήπως και τους Αμερικανούς; Μήπως και τον Αμερικανό πρόεδρο και άλλους ξένους ηγέτες μη τυχόν διατάξεων έρευνες;».  

Τι φοβήθηκε η Ράικου;

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και την κα Ράικου και στην απόφασή της να παραιτηθεί από τη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς. «Γιατί παραιτήθηκε; Μήπως ήξερε κάτι που εμείς αγνοούμε; Στην έρευνά της είχε σημειώσει ότι είχαν βρεθεί μίζες 28 εκατομμυρίων ευρώ. Τότε η έρευνα του FBI για την υπόθεση Novartis ήταν σε εξέλιξη και λίγο πριν την παραίτησή της είχε μεταβεί την Αμερική για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις της έρευνας».  

«Προστατευόμενοι μάρτυρες»

«Η έρευνα θα συνεχιστεί παρά το γεγονός ότι απειλούνται ευθέως μάρτυρες, οι δικαστικές Αρχές της χώρας, ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός». Εμμένοντας στον κ. Σαμαρά, ο κ. Παπαγγελόπουλος τον κατήγγειλε για εμμονή προς το πρόσωπό του και απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο προς τον πρώην πρωθυπουργό ανέφερε: «Κύριε Σαμαρά, προσπαθείτε να συνδέσετε το σκάνδαλο Novartis με το Σκοπιανό.

Αν έστηνα τη σκευωρία εις βάρος σας εδώ και καιρό, προφανώς θα είχα προβλέψει και ότι θα ανέκυπτε και θέμα με το Σκοπιανό. Προφανώς έχω και μαντικές ικανότητες.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού μου απορρήτου και του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου. Γνωρίζουν κάτι από παρακρατικές ενέργειες; Πάντως ενημερώνω ότι δεν έχω ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Είναι εσφαλμένη η υπερασπιστική της τακτική, είναι φασίζουσα νοοτροπία και μέγιστη δημοκρατική εκτροπή οι απειλές ότι θα μας κλείσετε φυλακή. Τι εννοεί ο Σαμαράς όταν λέει ότι θα μας πάει ως το τέλος;

Ελπίζω να μην εννοεί τη φυσική μας εξόντωση. Με τις τοποθετήσεις αυτές και τις απειλές αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη. Ακόμη και μια γλάστρα να πέσει στο κεφάλι δικαστικών… ξέρετε τι θα συμβεί» .